qnass написа:Купи един китайски таймер с контакт (струва около 7лв).Те са 24часови.Всяко зъбче от таймера отговаря на 15мин.Нагласи го например от23 до 5часа(напълно достатъчно време да загрее бойлера) Има една китайска фирма CHINT(отскоро са на нашия пазар) те имат модолни контактори 20А двуполюсни( големи са колкото автоматичен предпазител)Цената на такъв контактор е 13лв.Направи таймера да управлява бобината на контактора,а той отсвоя страна бойлера и мисля че няма да имаш проблеми.Продавам такива контактори и релета от 2 години и все още нама нито една рекламация.Успех!Ами аз направих точно това с тази разлика че си купих електронно реле за време за монтаж на шина. Сега си търся контактор. Ако знаеш къде мога да открия от тези китайските за 13лв. ще ми е от голяма полза.
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
qwertyuiioop
- помощник
282 мнения в "Реле за време (таймер) за управление на бойлер"
zz_stefanov
- майстор
Няма да сбъркаш ако не наблягаш на "китайското" на контактора. В магазините за ел. материали си има качествени за монтаж на шина.
qnass
- специалист
Не знам от къде си,но ако си близо до Пазарджик заповядай в магазин Електроекспрес( на околовръстното до мебелен магазин Явор)Ако си около София представителя на CHINT e фирма СЕМО-намират се на ул.Веслец 77А до централна автогара.Ако все пак предпочиташ нещо по-реномирано SHNAIDERимат модулен контактор CT 1P 25A(кат.№ 15958) на цена около 26лв
qwertyuiioop
- помощник
qnass написа:Не знам от къде си,но ако си близо до Пазарджик заповядай в магазин Електроекспрес( на околовръстното до мебелен магазин Явор)Ако си около София представителя на CHINT e фирма СЕМО-намират се на ул.Веслец 77А до централна автогара.Ако все пак предпочиташ нещо по-реномирано SHNAIDERимат модулен контактор CT 1P 25A(кат.№ 15958) на цена около 26лвАз малко избързах и си купих на АВВ. Иначе живея в София. Благодаря за адреса на фирмата - ще ми е от полза.
baretata_7_62
- специалист
И така, да обобщиме. Реално няма как да се "сприятелят" един 3кВ бойлер и средно статистически таймер, за включване и изключване. Единствения добър варянт е с реле-контактор, който да бъде управляван от таймера. Като веригата на таймера и веригата на бойлера + контактора са 2 отделни вериги. Въпроса ми е, правилно ли съм разбрал и да не го мисля повече този въпрос, чудейки се дали ще издържи таймера или не 

vk
- специалист
Вземи си качествен часовник Grasslin Talento, например в тази тема и тук-снимка и още една снимка (около 35-40 лв). A контактор какъвто намериш за 20-25 лв
Предложенията с китайския часовник не са удачни за бойлер, защото са нужни щепсели и контакти, а знаем че бойлер не се включва със щепсели и контакти.
Отделно не се знае трайността на китайския часовник.
Предложенията с китайския часовник не са удачни за бойлер, защото са нужни щепсели и контакти, а знаем че бойлер не се включва със щепсели и контакти.
Отделно не се знае трайността на китайския часовник.
Последна промяна от vk на нед мар 20, 2011 12:55 am, променено общо 1 път.
baretata_7_62
- специалист
Е а евентуално ако вместо да се пуска прес контака, се разглоби часовника и се вържад директно кабелите, към релето, защо да е скъп часовник а не китайски. И то ясно че като си купиш всички компонени от маркови фирми, всичко ще ти е супер. Но за едно таймерче и едно реле 50-60 лв ми се виждат малко много. Не може да няма по ефтини варянти?
Тема "Реле за време (таймер) за управление на бойлер" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература