Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
darken_nz - специалист
обръшението ти към мен" ония"
А защо помисли ,че е обръщение към теб ?
Това не е вярно :)
С ''ония'' имам предвид потребителя
До сега съм казвал много пъти ,че уважавам всеки майстор .
Съжалявам ,че си ме разбрал така
Между другото до сега жив проект не съм видял преди да направим инсталация
И да попитам - какво наруших според теб ?
(Сега да не речеш ,че ти подсенявам уменията )
Последна промяна от darken_nz на ср яну 23, 2008 8:15 pm, променено общо 1 път.
theurgist - специалист
някъде мернах 27kW Проточен боилер, искам да попитам ако не си нчкакъв цех, къде в жилище може да се ползва все пак тва са 123А, А аз за по-голям от 63А предпазител (Автоматичен прекъсвач) в жилище не съм срещал. На мене преди 6 месеца в къщата от енергото ми сложиха 32А :!: :!: :!:
darken_nz - специалист
първо да попитам защо избра това решение ,място ли няма ?
Издържаме се със 80л бойлер 2квт
И да те питам тия 27квт по принцип не са ли за трифазен ?
GeorgiRadevDu - специалист
Ако се смята по старият принцип, квадрат-киловат, то 2х4- 8-9 кв
(два-три бойлера), егати завода.
Вие с чертежи неработители?
-силови-4
-други-2,5
-бойлер- задължително сам на т.кръг
-осветление-1-1,5
-слаботокови-0,5-0,75
Една -две стаи на т. кръг, за печките и кухнята по един силов.
Ап 50- главен
Ап25-32- силови
Ап16-25 -други
Ап 6-10 -осв.
Желателно дефектнотокова защита ,но за сега са скъпички,ако си намерите катоден отводител ,още по-добре.
Успех на мераклиите :idea: :idea: :idea:
darken_nz - специалист
Всико е според зависи :)
Както казах по-горе аз питам къде какво и действам
Слагам резервни силови контакти във всяка стая винаги
За маломощните си прав може и 2,5 и 16А -добре е (зависи по
колко ще ги определиш)
С чертежи работя ,братле ,с всичко работя .
И както казах единствения случай да работим по проект беше само на една административна сграда ,иначе всичко си правя сам ,а дори и да дойдат само оглеждат ,одобряват и тръгват (чертаят нещата след това ) :-D Вярвай ако щеш .
Пък да ти казвам пусти манговци как съсипват всичко - ти му казваш тук има тръба ,ще минава кабел ,гледай да не я замажеш , бях сложил и хатрия да стърчи от тръбите да ги виждат ,а познай какво заварвам като се върна :shock:
(някой пък сега да не ме вземе за расист ,не че и бял не може да го направи ,ама аз се опарих от мангали :-D )
Иначе до някъде си прав .
Само това 9квт и 4мм2 не ми харесва ама както и да е
За АП32 или за предпазител (винтов) 35А слагам 6-ца - и връзките с консуматора вече само в кутия
25А за мломощните(другите) е много ,има си силови :)
Всеки преценя сам за себе си :)
Желателно дефектнотокова защита ,но за сега са скъпички,ако си намерите катоден отводител ,още по-добре
Ами те и двете неща са и скъпички ,полезни ,но за съжаление скъпи
Аз по принцип съм си фен на ДТЗ :)
Последна промяна от darken_nz на чет яну 24, 2008 12:37 am, променено общо 1 път.
Милен - майстор
Ако се смята по старият принцип, квадрат-киловат, то 2х4- 8-9 кв
(два-три бойлера), егати завода.
Тоя принцип него одобрявам и винаги съм против него :arrow: http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=7505
някъде мернах 27kW Проточен боилер, искам да попитам ако не си нчкакъв цех, къде в жилище може да се ползва все пак тва са 123А

Бойлера е написано че е трифазен и тогава тока му в една фаза е 41А а с тази мощност е достоен за някой ресторант например :sauf:
darken_nz - специалист
Между другото аз много харесвам трифазния ток - можеш да консумираш 3 пъти повече (натоварваш и 3-те фази по равно и готово) :thumbs:
Сори ,че малко се отклоних
Айде лека на всички и до утре
:)
doctor Zizi - напреднал
theurgist написа:
някъде мернах 27kW Проточен боилер, искам да попитам ако не си нчкакъв цех, къде в жилище може да се ползва все пак тва са 123А, А аз за по-голям от 63А предпазител (Автоматичен прекъсвач) в жилище не съм срещал. На мене преди 6 месеца в къщата от енергото ми сложиха 32А :!: :!: :!:
преди около два месеца монтирах проточен бойлер Стибел елтрон 27 кVV- голяма работа е . Работи с дистанционно, можеш да му задаваш различни режими на работа- за кухнята 40`С, за банята/ за жената / 80`С/ да я свариш/, за теб- 43`С. Колко време да продължи, колко време ако искаш да те разхлажда и.т.н. та ... 3~ и не е в ресторант, зависи от възможностите на чорбаджията. А за предпазителите има и 80 А 1~/ по- широки са от нормалните ~ 1,5/ има и по- големи , проблема е наличието на пари, а не на материали.
darken_nz - специалист
Значи именно защото доста консумира е за чорбаджии .
Както казах може да си свърши работа и с 80л и 2квт. (имаме и за къпане и за миене )
Преди работеше постоянно - сега работи само като се стопли
Зимата палим парното (има серпентина ) и тогава го изключваме .
Друго ,че човека така или иначе ще трябва да прави промени в инсталацията .
Ако няма трифазен най -добре да си прекара - иначе ако реши да включва тоя бойлер на 220 в ще му излезе много скъпо :-D
doctor Zizi , ти най-вероятно си го вързвал трифазно
Иначе за 123 А се слага адската защита ,адския кабел ,адския електромер и т. н.
Вие сте големи спонсори на енергото - трябва да Ви черпят :-D
Милен - майстор
doctor Zizi написа:
преди около два месеца монтирах проточен бойлер Стибел елтрон 27 кVV- голяма работа е . Работи с дистанционно, можеш да му задаваш различни режими на работа- за кухнята 40`С, за банята/ за жената / 80`С/ да я свариш/, за теб- 43`С. Колко време да продължи, колко време ако искаш да те разхлажда и.т.н. та ... 3~ и не е в ресторант, зависи от възможностите на чорбаджията. А за предпазителите има и 80 А 1~/ по- широки са от нормалните ~ 1,5/ има и по- големи , проблема е наличието на пари, а не на материали.
Направо не е за вярване това животно да се захрани от монофазна мрежа с 220В. С тия 123А ще му трябват 25кв. кабел :-D при включването му ще се получат моментни падове на напрежение в целия квартал. doctor Zizi ако бойлерчето е захранено трифазно предпазител 80А е твърде голям :feuer: Тока в една фаза е 41А и 50А автоматичен предпазител е напълно достатъчен. :shock: Какво е финансовото изражение при ползването на 27кВт бойлер ежедневно :?:

Тема "грешка ли направих" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: