Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mamkata - специалист
За това и сумите са сериозни, но ако го ползваш за професионални цели си заслужава всяка стотинка :)
pavelari - майстор
ЕЙЙЙЙЙЙЙЙ сетихте ме един въпрос
коя е причината при
R S T ->
R T S <-
T R S ->
T S R <-
S T R ->
S R T <-

-> права посока
<- обратна посока
/заместете Р С Т с 1 2 3/ коя е общата формула на правата посока и коя на обратната. Има ли тя нещо общо с четност и нечетност . . . Или аз нещо грешно задавам въпроса. . .
Trifun - специалист
Това, което аз забелязвам в алгоритъма, е че правата посока е R S T , S T R и T R S - т.е. вътри се в кръг, ако мога да се изразя така. По друг начин казано, ако изпишем :
R S T R S T - ВСЕКИ 3 съседни буквички дават правата посока.
А обратната се получава като разменим кои да е 2 фази от правата посока.
Милен - майстор
Буквите нямат значение. Приемаме едната фаза за първа, втората трябва да е дефазирана на +120ел.гр.Третата е дефазирана на +120ел.гр. от втората или -120ел.гр. от първата. Това е дясновъртяща система. Няма никакви алгоритми, може да си ги означавате както си искате напр. L1, L2, L3 .
pavelari - майстор
милен и трифун - говорите за едно и също нещо - много благодаря за отговорите :gott:
valentino76bs - майстор
Милен написа:
Ето и схемата, с която може да се провери да ли трифазната мрежа RST е дясновъртяща или лявовъртяща. При последователност на фазите даваща дясно въртене свети глимлампа 1, при лявовъртяща последователност свети глимлампа 2. При липса на една фаза - светят и двете лампи, при липса на две фази не свети нито една лампа.

Подобно елементарно устройство изпълнено със светодиоди се предлага от много производители на измервателна апаратура на доста солидна цена. :lol: Ако някой има идея как глимлампите да се сменят със светодиоди може да я обсъдим :?
Със светодиоди как става.

Тема "Реле фазов контрол" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: