Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sez_djebel - специалист
От всичко казано до тук няма да се учудя ако vvladi21 пусне кабел 6 мм2 и за осветлението :) .Ей така за всеки случай - може пък в бъдеще някой презапасен със знания "инжинер" да сътвори полюлей с нажежаема жичка - 9 кв. :lol:
Нека никой не се обижда - просто ШЕГА ! :wink:
vvladi21 - специалист
Трябва работата да е сигурна но няма да е лошо само където зор се полага такова тънко кабелче 6 мм2 :) :)
moni8888 - напреднал
Колега,проточните бойлери се оставят на излази и кабелът се връзва директно в таблотоо на бойлера а как едно обикновено шуко ще издържи на 9 кв. при положение,че кабелът на печката е 2.5кв.Когато се оферира един проект нещата стоят доста различно.В момента изпълнявам едни проекти на двуетажни къщи където P изч. е 15 кв., ти направи сметка колко е оставил проектанта за гот. печка.
pavelari - майстор
ми кво му е на проекта
слагате електрически блокировки в табло - печките да не съвпадат и си е ок :)

Пестете електроенергия бе хора... Аз мога да направя и триетажна къща с 15 КВ и да не липсва ток изобщо. Въпроса е кой ще го плаща после
vvladi21 - специалист
Как да пестиш енергия като всички консуматори са на ток съответно и инвестициите за тях са по малки. Неоправдано е все още в БГ газификацията и слънчеви панели и всякакви източници от този тип
това си е мое мнение . А особено неоправдано е за малка частна къщичка
vvladi21 - специалист
Да попитам отново дали някой има нещо начертано .dwg формат или какъвто и да е формата на едно ел. проектче или по точно за окабеляване без значачени от квадратурата на къщата или апартамента.
Благодаря предварително.
Palawnik - специалист
vvladi21 написа:
Да попитам отново дали някой има нещо начертано .dwg формат или какъвто и да е формата на едно ел. проектче или по точно за окабеляване без значачени от квадратурата на къщата или апартамента.
Благодаря предварително.
Искаш ли да се разберем така. Ти ще ми пратиш едно балтонче, без значение размера и цвета. Аз после ще си го пребоядисам и ще му оправя размера, хем и кройката ще си променя. Ако според теб това ще става за носене имаш от мен 1 ДВД с проекти. И за твое улеснение ще ги компресирам за да са повече. По груби сметки ще са около 300 бр.
Освен това, заземителен проводник трябва да има задължително до осветителните тела и ключовете за осветление.
Интересно ми е къде ще се закачи третия проводник за ключа.
В. Петров - специалист
maverick_bg написа:
Интересно ми е къде ще се закачи третия проводник за ключа.
На мен пък ми е интересно какво ще се закачи на заземителната клема на ключ или димер с такава. :?
илко илиев - специалист
вижте значи за всяка стая отделен крьг за осветление и отделен крьг за контакти,отделно захранване за бойлер,отделно за готварска печка и отделен крьг за контакти ако ще има на тераси евентуално.Всичко това се захранва с 6кв.за печка 4кв.за бойлер4кв.за контактите до разклонителната кутия 4кв.а оттам до контакта 2,5кв.за осветление1,5кв.какво толкова му се чудите

Тема "Ел.Проект за къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: