• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 40
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ivanovbg - майстор
ivanovbg написа:
Абе направо довършете сметката:
1. 220V-48,4ома-4,5454А=1киловат- 40вата/час загуби в изолацията 80литра до 80 градуса бойлер = х - време за загряване
2. 180V-48,4ома-3,72А=669,6 вата- 40 вата/час загуби в изолацията на 80литра до 80 градуса бойлер = y-време за загряване

И ще видим дали е възможно, наместо да пишем глупости.
Мисълта ми беше друга. Ако затопляме водата в бойлера от 20 до 80 градуса и за това са нужни примерно 5 киловатчаса електроенергия с 1киловат ще я загреем за 5 часа , а с 669,6 вата ще са нужни 7часа и половина. Та ако електромера е настроен некоректно и мери само тока, а напрежението се подразбира се получава че в първия случай ще отчете 5 киловатчаса , а във втория - 5,643 киловата. Значи ни цакат с близо 12% консумация повече и като сложиш и добавките си е една солидна преебушка.

Не съм и смятал загубите от топлоизолацията.

Еми ако искате да се организираме и да ги осъдим!
moimoimoi - майстор
електромера мери
-напржението
-тока
-времето

това за битови абонати
а за промишлените мери и много други съставки

забелязвам че на много съфорумци не им е ясно че при намаляне на напрежението се намаля и тока
ivanovbg - майстор
Ти пък да не си от енергото че да знаеш? Или пък си го проектирал? А старите и те ли мерят напрежението?
То и министъра каза че поради по ниското напрежение е възможно да са по големи сметките. Аз вече му вярвам :-D

Като нищо ще ги осъдим.Още повече че това може да се докаже математически. Има много морални щети - на цял народ.

После за разнообразие ще се заемем с ВИК и Топлофикациите.
moimoimoi - майстор
колко електромера си разгобил и разгледал?
защо според теб има 4 силови клеми ?
ако си отговориш ще разбереш че напрежението не се приема за константна величина
Последна промяна от moimoimoi на пон фев 11, 2013 9:47 pm, променено общо 1 път.
ivanovbg - майстор
За да не си забиеш един прът в земята и да гепиш ток.
DMN - майстор
ivanovbg написа:
То и министъра каза че поради по ниското напрежение е възможно да са по големи сметките. Аз вече му вярвам :-D
Е аз пък от тук нататък на министри повече не вярвам!
ivanovrg - специалист
ivanovbg написа:
ivanovbg написа:
Абе направо довършете сметката:
1. 220V-48,4ома-4,5454А=1киловат- 40вата/час загуби в изолацията 80литра до 80 градуса бойлер = х - време за загряване
2. 180V-48,4ома-3,72А=669,6 вата- 40 вата/час загуби в изолацията на 80литра до 80 градуса бойлер = y-време за загряване

И ще видим дали е възможно, наместо да пишем глупости.
Мисълта ми беше друга. Ако затопляме водата в бойлера от 20 до 80 градуса и за това са нужни примерно 5 киловатчаса електроенергия с 1киловат ще я загреем за 5 часа , а с 669,6 вата ще са нужни 7часа и половина. Та ако електромера е настроен некоректно и мери само тока, а напрежението се подразбира се получава че в първия случай ще отчете 5 киловатчаса , а във втория - 5,643 киловата. Значи ни цакат с близо 12% консумация повече и като сложиш и добавките си е една солидна преебушка.

Не съм и смятал загубите от топлоизолацията.

Еми ако искате да се организираме и да ги осъдим!
сметката с бойлера излиза така
явно ако си и с парно на ток ще е така
а дали и е същото и с климатици или радиатори(печки разни)

за съдене не виждам как ще докажеш че ти е било по ниско напрежението
ivanovbg - майстор
С изказването на министъра и със сметката. Все пак се отоплявам на ТЕЦ и тока ми е почти константен за месеци назад :-D
gogo7777 - майстор
за съдене не виждам как ще докажеш че ти е било по ниско напрежението
Много лесно.....с 2-ма свидетеля и нотариус.
ivanovrg - специалист
ivanovbg написа:
С изказването на министъра и със сметката. Все пак се отоплявам на ТЕЦ и тока ми е почти константен за месеци назад :-D
а топла вода не ти ли е от ТЕЦ
gogo7777 написа:
Много лесно.....с 2-ма свидетеля и нотариус.
това за в бъдеще
но се съмнявам напрежението ти да е все ниско
и когато падне да се намери нотариус да дойде
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 40

Тема "По-ниското напрежение "върти ли" по бързо електромера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: