• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 34
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
arxd129 - специалист
kozl написа:
Аве ти немаш ли усещането, че ти ги привличаш тези пишман мАстори.
Защо не се обърна там де те насочих?
И тогава мое да излезат още кусури. Сградата да е останала без мълниезащита.
Къде да се обърна: Инветитора ли? Познавам го прекрасно; Лаборатория ли? Тя, земно няма да ми докара. Ще установи онова, което установихте всички чрез елементарната 100 ватова крушка;ЧЕЗ ли? Те са "до ГРТ". Земно по етажите не закарват; КЗП - земно не докарват.
И като го глобят инвеститора... ще му накривят шапката.
Това земно мене чака. Няма кой друг. Дано по-малко ми се наложи да къртя стени.

А ако сградата е без мълниезащита ... не мисля да оправям мълниезащитата на сградата.
kozl написа:
Аве тая сграда има ли Акт 16 (РП)?
Има акт 16.
muhala - майстор
На кой етаж си ? Намери си начин да си пуснеш нови кабели и точка.
kozl - майстор
В тази сграда изобщо може да няма никакво заземление, но търсете го. Копайте, къртете от апартаментите и накъде :? Некъде имало шина. Ако е залята в бетона да не гътнете сградата докато я заземите :lol:
Сега па аз имам питане. Докато търсих в предишните страници отговор за РП и:
На тази снимка се вижда черен кабел (фаза) и ЖЗ (нула), които влизат вход в ДТЗ. От черния излиза отклонение (мостче от част от мостов проводник) към АП в ляво от ДТЗ, който от следваща снимка се вижда, че е АП С25. Това означава, че този предпазител е предвиден да захранва нещо си без необходимост от защита. Какво точно? Най-лявото АП е С10 и вероятно е за осветление и вероятно е изтеглена фаза от изхода на ДТЗ или откъде, щото не се вижда от черния проводник :? Което предполага, че при теб осветлението е замислено да се защитава :?
Във входа на ДТЗ - само черен и ЖЗ проводник ли има? Поне така се вижда на снимката
Изображение
Изображение
valentino76bs - майстор
Стъкленото кълбо ми казва :) :Печка /фурна на твърда връзка може би!
DMN - майстор
arxd129 написа:

Уффф... Лудите работи продължават: ИдвА поредният майстор. ... Даде накъсо през 100 ватовата лампа L и PE
(уточнявам - PE е разкачено от моето апартаментно табло). За изненада на майстора, но естествено за мен - лампата не светна.
Изненада голема за майстора!!!!

И след една минута наемателите на съседния апартамен изскочиха в етажния коридор с оплакване, че техният "бушон падна".
Искат обяснения от мен и майстора.
Това е лекарството - по три пъти на ден преди ядене - яденето на комшиите, щот не може да си стоплят мандажата като им падне "бушона". Така "якичките" комшии с якичките, може и да са без якички, това няма значение, сами ще подадат оплакване, че и те имат проблем с инсталацията. А от теб се иска, когато се сетиш(вечер също лекарството много добре ще действа) да включваш 100-ватовата лампа между L и PE в твоята инсталация. А ако я оставиш постоянно включена, лекарството ще има ударна ефективност върху комшиите, които явно нямат желание да съдействат.
:partyman:
kozl - майстор
valentino76bs написа:
А мое ли стъклото да ти каже от дека е 0-та за тая "Печка /фурна на твърда връзка" :?
valentino76bs - майстор
kozl написа:
valentino76bs написа:
А мое ли стъклото да ти каже от дека е 0-та за тая "Печка /фурна на твърда връзка" :?
Все от някъде е!Виж!
Това смотано табло да не би да е на автора?
Последна промяна от valentino76bs на пон яну 08, 2018 4:04 pm, променено общо 1 път.
nikolov333 - майстор
То като гледам и аз, не виждам повече от 3 работещи предпазителя в цялото табло, ама хората явно им стигат. Само не знам защо търсим земно, като то цялото табло си е за оправяне.. Кой знае какво е положението до контактните излази..там и кълбото не знам какво ще предскаже.. :?
Може и kozl да е най близо до истината и оная ЖЗ"нула" в ДТЗ-то да му е заземяването, а от комшиите да е трябвало да му "дадат" работна нула по другия ЖЗ..ама здраве да е, няма да си хабим кълбата за такива подробности.. :lol: :lol:
valentino76bs - майстор
Май, май....отвори на комшиите таблото и всичко ще си дойде на мястото!Вземи си предварително бинт ,лед и риванол!
Hoвoceлckи - майстор
Да обобща, че се загубихме в "превода" ...
kozl написа:
valentino76bs написа:
Все от някъде е!Виж!
arxd129 написа:
Черният кабел е фаза. Кабелът L!
В ДТЗ отгоре влизат L и един ЖЗ, които е N.
Изображение
arxd129 написа:
Под ДТЗ излиза гребен (фаза) и N (N също е жз. Изхода на този жз кабел от ДТЗ не се вижда на снимките, но самия този жз кабел се вижда на тази снимка
Изображение
Обърнете внимание: всичката му нула е през ДТЗ-то! ... фазата не е :idea:
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 34

Тема "Грешка /проблем/ в една диференциалнотокова защита" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: