• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 216
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
thinkpad - майстор
fikata написа:
Проблемът е в недоглеждането и неграмотността на надзорниците/имаше такава длъжност в "Електроснабдяването"/ и инкасаторите,които са си затваряли очите след въвеждането на системата 220V фаза -нула и задължението да се елеминира предпазителя на нулата.
Най-тъпото, което може да се направи е да се сложи мост между двете болтови клеми на предпазителя, който попада на нулата при новият тип инсталация и същият просто да се замости/заобиколи. Това го може всеки дебил, въпросът е, че някой е трябвало да разтръби по-сериозно.
kuger - майстор
Това сме го коментирали вече назад в тази тема. Към днешна дата е абсурд, но тогава не е било, защото тези табла са правени за тогавашната белгийска система 3х150В, която е била триъгълник, без нула. За бой е бил не който е правил таблото, а енергото, което не е минало през всеки абонат да направи нужните промени, както и електротехниците след това, работили по инсталацията.[/quote]

Боли ги к....а енергото за твоята инсталация. Кога прегоря нулата в главното табло на входа, и ги викнах, дойдоха само с оная си работа в гащите.
MIRO_073 - майстор
Четири еднакви последователни отговора на инж-ра =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>
vk - специалист
hidrazin написа:
Ти май нямаш много опит с тоците?
А пък се е нарекъл Инженер Ганев
hidrazin - майстор
Ами не е ясно по какво е инженер. Може да по ДВГ? :?
:partyman:
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Ами не е ясно по какво е инженер. Може да по ДВГ?
Аз съм инженер по ядене и пиене, а ти? Хайде стига глупости вече. Ганев трябваше да ти светне. Сигур с Бай Ганьо нещо общо има избора на никнейм. Човека не знае, казахме му. Какво повече има да се каже? Нека не бъдем форума като от оня лаф - питаш в английски форум - отговарят ти. Питаш в руски - отговарят ти и ти задават въпрос. Питаш в български - казват ти колко си тъп.
stoy@n - специалист
Този тук вероятно се води частна собственост и сигурно му плащат наем :?

Прикачен файл

image2.jpg
image2.jpg (56.8 KиБ) Видяна 2050 пъти

Прикачен файл

image.jpg
image.jpg (51.08 KиБ) Видяна 2050 пъти
PCL82 - майстор
Това в наши условия е абсурд в други държави като Германия под малко по друга форма е напълно нормално.
В Германия в кварталите с въздушна мрежа почти няма стълбове. На покрива на всяка къща има по една мачта от стоманена тръба, висока около 2м над билото. Захранването върви от къща на къща, като всеки абонат предоставя безвъзмездно покрива си за въздушната мрежа, както и заземителя си за повторно заземяване на мрежата.

Предимствата са много по-евтина мрежа, по естетични улици, свободни тротоари, няма риск от ПТП в стълб. Недостатъците са ясни.
thinkpad - майстор
PCL82 написа:
Предимствата са много по-евтина мрежа, по естетични улици, свободни тротоари, няма риск от ПТП в стълб. Недостатъците са ясни.
Абсурд да си дам къщата(ако съм с такава) на гадните ЕРП-та, на които без това плащаме 1000 такси за пренос, а де факто преноса ще е през нашите домове и ние ще трябва да сме отговорни. Тия жици като се скъсат, направо да ти подпалят дома. Щом плащаме абсурдни суми на ЕРП-тата, поне мрежата да си е тяхна, да си е тяхна отговорност и да е извън имота на хората. За да минават жици по покрива или в двора ми, които не са мои - трябва те на мен да ми плащат, не аз на тях да им плащам.
hidrazin - майстор
Зависи. Ако купиш мястото със стълба вътре нищо не можеш да направиш.
:partyman:
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 216

Тема "ЕЛ. АБСУРДИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: