• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 166
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentin112 - специалист
Влизаш въоръжен за обир на банка. Първият, с когото ще си имаш работа е един или двама охранители, после следва охранителна фирма, полиция, НСБОП, армия, НАТО...и ако до тук няма решение-ББ
Тани - модератор
Само където Венци направо е хвърлил бомба във банката и е прескочил няколко нива!
Ники274 - специалист
valentin112 написа:
Ники274 написа:
vvventsi написа:
Здравейте,да не отварям нова тема за ДТЗ,да задам един въпрос на по големите специалисти от мен ,направих един експеримент, ДТЗ прекарана през предпазител 16А, ДТЗ е 30mA/63A a предпазителя е автоматичен 16А със крива на изключване ''C'', двете са на Мерилин Жерин,дадох на късо фазата след ДТЗ и нулата преди ДТЗ,очаквах да изключи ДТЗ ,но за мое учудване изключи 16A предпазител и ДТЗ,та въпросът ми е към по големите специалисти, защо изключиха и двете и ДТЗ и предпазителя? ДТЗ трябва да изключи за 0.4с при 30mA а предпазителя 5-10над номиналния ток ,значи той трябва да изключи за 0.2с при ток от 80-160А,това е въпросът,защо изключиха и двете и ДТЗ и предпазителя,аз не можах да си го обясня,ако някой може да го обясни,ще съм му благодарен :) .
Първо ДТЗ следи разликата в токовете на фазата и нулата,при късо между нула и фаза след ДТЗ , ДТЗ няма да сработи,за това сработва само АП.
Второ в случая си взел фазата след ДТЗ,а нулата преди ДТЗ ,съответно имаш разлика в токовете след ДТЗ ,за това изключват двете ДТЗ и АП.
Ники, докога ще ръсиш глупости във форума?
По коментара ти разбирам,че само лалаш.Вземи се обоснови да те видим колко разбираш.
vvventsi - специалист
С крушка изключва ДТЗ ,то си е ясно,с пробните лампи дето гълтат 48-50mA изключва само ДТЗ ама като ги опрях един във друг проводниците без крушката изчатка и изключи и предпазителя и ДТЗ,мисълта ми беше че ДТЗ изключва при 30mA а предпазителя при 80-160А,моето обяснение е че ДТЗ изключва за 0.4с а предпазителя за 0.2с затова са изключили и двете!
Привет на и от мен . Решил съм да сменя инсталацията в апартамента и да сложа дефектно токова защита , за такава разбрах от форума е нужен 3-ри жилен кабел. Сечението на който ми е ясно , но проблема е там , че до апартамента идват само 2-ве жила L, N ,тука прочетох , се можело и без да тегля нов кабел до мазата където е ГЛАВНОТО табло а да разделя нулата на две .. е това не ми е много ясно как трябва да стане ... или да намеря една яка арматура в стената и се вържа за там , редно ли е и как ако е , да свържа този РЕ кабел? да го увия около арматурата ли?
или по добре да раздела нулата на две , ама и това не ми е ясно как? ако може някой да ми обясни ....
vvventsi - специалист
виж картинката

Прикачен файл

dtzpridvuprovodna.png
dtzpridvuprovodna.png (34.25 KиБ) Видяна 3802 пъти
мерси за бързият отговор , мисълта ми беше , как да пусна нова шина за РЕ кабел от НУЛАТА преди предпазителите ?
kam34 - специалист
aimilios написа:
мерси за бързият отговор , мисълта ми беше , как да пусна нова шина за РЕ кабел от НУЛАТА преди предпазителите ?
К'ви ги приказваш какви нули преди предпазителите :-D Я разгледай цялата тема и тогава питай какво не си разбрал.
инсталацията ми със два проводника как да си разделя нулата на две , дайте някаква схема . да работи дефектно токовата защита трябва да има и РЕ (земя) и тя да е преди нея ..
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 166

Тема "Дефектно токова защита" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: