• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 33
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ivan_v - специалист
Подобряването на охлаждането не е лесно, особено ако искаш да запазиш външния вид при необходимост от рекламация. Аз практикувам намаляне на мощността, което понижава температурата достатъчно без да се губи много от светлинния поток. И като допълнителна екстра трептенето започва чак при по-значителни спадове на захранващото напрежение.
deianr - специалист
Моите тестове показват, че лампи с означение 4000K вместо 4500K освен, че са по-леки, ами имат и пулсации (flickering).
Изображение
Имам и 10W, и 12W от 2015 г и там със същата камера на същия телефон, лампата изглежда като хомогенна бяла топка.
За мен Жик-Так вече са аут. Ще ги претикам в маловажни места като коридори и тоалетни. Жалкото е, че имах хубави крушки, които изгоряха в гаранционния си срок и ми ги замениха с по-ниско качество.
nikolov333 - майстор
Щом са изгоряли не са били кой знае колко хубави..Сигурно имаш предвид, че са светели добре..
deianr - специалист
Да, светеха добре и мигането, което сега се вижда през камерата, го нямаше. Те и сегашните светят добре.
juslen - специалист
Гаранция-Франция. Ако всичките ми горят през една седмица, ще дам повече пари за бензин от самата стойност на лампата. Ще помисля как да подобря охлаждането и ще споделя резултатите.
nbr - специалист
Някой има ли впечатления от тези лампи. Искам да заменя нажежаема жичка с диодни, но максималния диаметър може да е 50-55мм.
Изображение
plamen6703 - майстор
Ако до момента не си ползвал LED лапма, купи си една за проба... Виж дали ще можеш да се адаптираш към светлината на новата лампа. У дома опитвах да сменя ЛНЖ с LED лампи и не ми беше кеф да карам на такова осветление... Върнах си старите ЛНЖ и ще карам на тях докато изчезнат напълно от пазара 100 W крушки, после ще му мисля :)
sinfon - специалист
plamen6703 написа:
Ако до момента не си ползвал LED лапма, купи си една за проба... Виж дали ще можеш да се адаптираш към светлината на новата лампа. У дома опитвах да сменя ЛНЖ с LED лампи и не ми беше кеф да карам на такова осветление... Върнах си старите ЛНЖ и ще карам на тях докато изчезнат напълно от пазара 100 W крушки, после ще му мисля :)
Да, но 100W крушки в момента са турски боклуци. Няма ги марковите, като например OSRAM. Една крушка OSRAM в коридора ми свети 2 години. След като ги спряха, почнах да купувам каквито намеря.
Резултата - за 8 месеца:
- 2 крушки гръмнали, дали на късо, заварили се за фасунгата..
- смяна на 1 фасунга
- смяна на един ключ и той заварен
- 2 крушки, на които балонът им се е разлепил от металния цокъл. Това са крушки-убийци!
- 1 крушка, която още от пакета беше паянтова и като я завивах й се разлепи цокъла
- крушките горят постоянно, най-вече заради разхерметезиране на балона - лошо качество на изработка.
Та, ти хубаво ще си караш със 100W крушки, но аз у дома смених всичко с LED, защото дори и по-менте LED-овете не правят такива проблеми, каквито правеха обикновените крушки.
Да не говорим за повредени от топлината фасунги и разтопени пластмасови плафони.
В плафон за външен монтаж - пластмасов, с метална решетка и стъклено стъкло слагам 75W, защото 60 няма. Хем работи малко, хем от греенето успя да опече част от пластмасата. LED-овете греят значително по-малко.
-----
Относно VTAC - вчера смених една от тежките крушки. При изключване изключваше, след това мигваше и тогава гаснеше. Докато един ден не почна да трепти докато работи и работи с намалена мощност. До тук съм сменил 2 крушки от 12 крушки.
plamen6703 - майстор
sinfon написа:
В плафон за външен монтаж - пластмасов, с метална решетка и стъклено стъкло слагам 75W, защото 60 няма. Хем работи малко, хем от греенето успя да опече част от пластмасата. LED-овете греят значително по-малко.
За "стъкленото стъкло" всико е ясно, освен ако не е ясно :lol: :lol: :lol: Нали ти бях казал, че ти си частен случай и човек трябва да се отнася към действията ти с повишено внимание :lol: Лека и доходна ти желая и по-настрани от тока!
nbr - специалист
LED лампи имам, но стандартните балони не влизат в тези осветителни тела. Питанката ми беше конкретно за тези дали да очаквам нещо по различно предвид формата и производителя им.
Купих и ще видя как светят
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 33

Тема "LED лампа V-TAC" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: