• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 166
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sasooooooooo - "специалист"
А ако имаш няколко кръга с по 25А предпазители? ДТЗ 40А ще сложиш, нали?
vvventsi - специалист
sasooooooooo написа:
А ако имаш няколко кръга с по 25А предпазители? ДТЗ 40А ще сложиш, нали?
То тогава най добре ще ДТЗ 63А!
tgv - специалист
Почти съм съгласен с ВВВентси.

Парфюми - Трю Склереникова РМС.
baretata_7_62 - специалист
Здравейте, може ли да съществува, дефектирала дефектно токова защита? Става въпрос за един диспенсър за вода, който си работи нормално на охлаждащ режим, а при режим загряване, 2-3 секунди след включване, пада директно главния предпазител? Предпазителя е 40А. Диспенсъра в режим на загряване е 550W; при измерване с мултицет, дава съпротивление около 100 ома. Контакта е занулен или заземен, не съм сигорен най-вероятно занулен, защото между нулата и пластините за заземяване мултицета мери 0 ома Имам идея да махна зануляването и да видя дали ще изключи пак?
Ники274 - специалист
Може да ти е цъфнал нагревателят и за това да изключва.
moimoimoi - майстор
колеги да ви питам:
ще работи ли коректно трифазна дтз която защитава консуматор който не ползва работна нула
примерно двигател,независимо как е вързан на звезда или триъгълник-на него не му трябва нула за да работи а само земно вързано на корпуса за защита
vvventsi - специалист
moimoimoi написа:
колеги да ви питам:
ще работи ли коректно трифазна дтз която защитава консуматор който не ползва работна нула
примерно двигател,независимо как е вързан на звезда или триъгълник-на него не му трябва нула за да работи а само земно вързано на корпуса за защита
Да
vvventsi - специалист
valentin114 написа:
НЕ
и защо?

http://sys.schneiderelectric.bg/forum/v ... acbc9cf9fe

moimoimoi, вклювай ДТЗ и не се притеснявай,ще си работи съвсем нормално!!!
baretata_7_62 - специалист
И така, след премахването на занулителния проводник, ДТЗ не се включва, но между корпуса на диспенсера и нулата в контакта се появява 30V напрежение. Явно нагревателя е пробил някъде. На първо време ще работи така, а при първа възможност ще се подмени. Въпроса е колко рисковани са теи 30 волта?
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 166

Тема "Дефектно токова защита" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: