• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 216
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
jekasus - майстор
thinkpad написа:
MIRO_073 написа:
И аз ги тача, ама Европа казва че е опасно
Някъде четох, че Европа казва и че пиенето на вода не е нещо, което предпазва човек от дехидратиране. :?
Така си го мислят всяка година някъде от средата на септември до края на първата седмица на октомври.
jekasus - майстор
MIRO_073 написа:
И аз ги тача, ама Европа казва че е опасно
Не само -
http://base.garant.ru/70170244/
42. Запрещается:

з) использовать временную электропроводку, а также удлинители для питания электроприборов, не предназначенных для проведения аварийных и других временных работ.
antonioven - специалист
Поздрави на всички във форума, това е първото ми участие и ще се представя.
Казвам се Радостин Димитров от гр. Бургас.

Една колежка ме помоли да проверя, защо при влажно време, на металният плот на
терасата и „бие ток“. Оказа се контакт зазидан директно в стената, изработката е от
преди доста години на майстор на фаянс.

Прикачен файл

Снимка0661_001.jpg

Прикачен файл

Снимка0659_001.jpg
thinkpad - майстор
jekasus написа:
Не само ...
Нещо руснаците се престарават сериозно. В последно време като прочета нещо от руснаците, ако действително всичко се спазва на практика, то го виждам като някаква паралелна вселена. Макар, че си мисля, че много работи на хартия, а още много бичат с плоските контакти, които не са тип шуко, щом и ги продават още такива...
Аз имам поне 2 разклонителя, които използвам активно и нямам никакво намерение да опъвам твърдо окабеляване.
Послепис - Те тия дето правят наредбите в Русия в последно време май и те не знаят какво точно искат...
antonioven написа:
...Оказа се контакт зазидан директно в стената, изработката е от преди доста години на майстор на фаянс.
Ъм, контакта ако е изправен, защо пък да бие ток? Я дай малко контекст.
nick71 - специалист
Влага най-вероятно.
thinkpad - майстор
Аз от снимката не виждам ясно, но сега като го погледна - изглежда ми директно зазидан без конзолна кутия. А кабелът нещо ми се струва доста тънък. Вади се всичкото със секача, дълбае се с корона дупка за конзолна кутия, замазва се с малко гипс и трябва да спре да бие ток, освен ако няма проводници с нарушена изолация.
hidrazin - майстор
antonioven написа:
Казвам се Радостин Димитров от гр. Бургас.
Здравей Радостине и добре дошъл.
Доколкото се вижда от снимката в контакта влизат - един бял мостов отгоре и два зелени едножични, отиващи надолу. Ако ме не лъжат очите контакта не е занулен или поне не си личи от снимката. Явно е и директно замазан без конзола.
:partyman:
P.S. Както много пъти съм казвал - плочкаджии, картонаджии, дюлгери - ръцете, главата :axe: ако барат тоци. :lol:
antonioven - специалист
Да директно е зазидан, а кабела е 4 квадрата, не е занулен, тънкият е отклонение към лампа.
jekasus - майстор
hidrazin написа:
P.S. Както много пъти съм казвал - плочкаджии, картонаджии, дюлгери - ръцете, главата :axe: ако барат тоци. :lol:
Като балсам за душата ти :-D Айде утре ще ти снимам един контактен излаз, не токаджийска изработка :-D
thinkpad написа:
Нещо руснаците се престарават сериозно.
И пожарникаря е човек, няма само със заплата си да храни семейството си :-D
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 216

Тема "ЕЛ. АБСУРДИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: