• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 33
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Gnus - специалист
Сигурно ли е, че са опукани всички диоди, защото обикновено са свързани последователно и като замине един, прекъсва веригата?
kozl - майстор
А тези за прожекторите, които са в блок, как може да се проверят :?
hidrazin - майстор
kozl написа:
А тези за прожекторите, които са в блок, как може да се проверят :?
Кои по-точно прожектори? Щото прожектори бол...
:partyman:
MamaMy - майстор
Обещаните снимки:
Част1
MamaMy - майстор
Част2
Gnus написа:
Сигурно ли е, че са опукани всички диоди, защото обикновено са свързани последователно и като замине един, прекъсва веригата?
Гаранция. Всички са фира. Според мен проблема е предизвикан от надутия електролит.
ilian ivanov - специалист
Как ги мерите тия светодиоди?Нито един от моите мултицети не ги хваща.Сега ги светвам един по един с 6 волта.Така разбирам кой работи и кой не :?
Gnus - специалист
Дано вързваш по един резистор като ги пробваш, защото иначе все едно пробваш клечки кибрит дали работят.
ilian ivanov - специалист
Нищо не връзвам.До сега не ми е изгорял нито един диод.Естествено не го оставям да свети дълго. Само пробвам.
П. Петков - специалист
Това намерих в една повредена лампа (V-ТAC) - стр. 8:
http://www.datasheetspdf.com/PDF/SM2082D/934678/8
Повредата се състоеше в прекъсната връзка (спукана спойка) към един от последователно свързаните диоди. След
презапояване - светна.
MamaMy - майстор
Тези с драйвера са били демо версии за зарибяване. :-D
Светодиодите съм ги пробвал с батерия 12 волта и съпротивление. Всеки един по един. Двата липсващи съм ги свалил аз на случаен принцип. През жълтия филтър вътре се вижда черна точка. При внимателно вглеждане се вижда във всички.
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 33

Тема "LED лампа V-TAC" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: