Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Чаро - Акълия
anton_ss да знеш нещо по въпроса??????? http://seir.bg/wp-content/gallery/mn-va ... htenie.jpg :lol: :lol: :lol:
vk - специалист
И при мен се появи проблем със стълбищния автомат, буквално три дни след като го монтирахме (модела е АСЕ-5, производство на Импулс, гр. Габрово).
Проблема се състои в това че свети жълтия свето-диод и вече изгоря вградения вътре в автомата предпазител (4A).
Според указанието-листовка, жълтия бутон не трябва да свети и можело да има късо съединение във веригата на лампите.
Обаче лампите светват и изгасват след 1 минута, как тогава ще има късо съединение ?

Отговора от производителя (Импулс) беше че вероятно има бутони с глим-лампи и те са причина този жълт диод да свети.
panalov - специалист
Темата е стара ,но ще я ползвам да си задам питането.
Стълбищния автомат спря да работи той е ето такъв и просто спря да светва лампите.
Към него са свързани две крушки ,след като спря да работи проверих дали не са изгорели крушките -едната беше изгоряла.
След като натисна бутона за светване на лампите автомата си цъка и светва червената лампачка и като изтече зададеното време си изгасва ,но мисля че това си е нормалното състояние.
Като отворих бетона фазомера светеше и на двата кабела :? е това не знам дали е редно

Прикачен файл

img_full[1].jpg
img_full[1].jpg (18.13 KиБ) Видяна 6220 пъти
fikata - майстор
Колега, в последните години,особено благодарение на китайските технологии фазомерите не са това което са.
В ръцете ми е един такъв "фазомер" на JIN HE electric corp.Та като докосна с него другата ми ръка свети като че ли съм самоходна фаза..
Съветът ми е,че фазомерът не е меродавен уред за търсене на повреда в твоя случай.
Потърси помощ от приятел,който може да мери с мултицет/мултиметър/ за да провери дали на "работещия" стълбищен автомат излиза напрежение 230V към лампите...

Ето и схемата на автомата:
http://dido73bdz2.hit.bg/ACE-5%282%29_K ... o_Lock.pdf
vk - специалист
Виж тази картинка (чети долу вляво)
Изображение
Ако ти свети червения светодиод, после изгасва - означава изгорял бушон. Вътре има едно бушонче- то се вади без да се разглобява автомата (това сивото капаче се вади). Сложи нов 4 или 5 Ампера.
panalov - специалист
Благодаря vk ,точно това беше проблема.
Между другото в самото автоматче имаше два бушона и понеже не знаех кой точно е изгорелия им размених местата и светна. :)

Тема "стълбищен автомат проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: