Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Пак казвам ако пуснете още една нула успоредно която не минава през ДТЗ става...................................................
Ако някой не мисли така да сподели?
sasooooooooo - "специалист"
darius написа:
Пак казвам ако пуснете още една нула успоредно която не минава през ДТЗ става...................................................
Ако някой не мисли така да сподели?
При двупроводна инсталация до ТАП точно така се прави, но втората Нула я кръщаваме Земя. То така или иначе някъде преди таблото Земя и Нула се съединяват. След ТАП вече имаме Фаза, Нула и Земя, а контактите ги заземяваме /всъщност в случая ги зануляваме/.
galin56 - специалист
Е добре по закон в Бг не може да има контакт във банята. А хидромасажните вани искат ток. Каква подготовка и какво трябва да предвидя като електро и ВиК за да стане грамотно монтирана ваната без стърчащи тръби и кабели.
shadow__01 - майстор
Защо не сложиш както ти писаха един трансформатор 220/220 с мощност около 40-50 вата. Така риска се намалява в пъти и е почти невъзможно да те удари ток освен ако не бръкнеш в контакта с два пирона. И предпазител на вторичната намотка задължително.
hidrazin - майстор
грамотно монтирана ваната без стърчащи тръби и кабели.
Обикновено става когато то го направи грамотен човек, респективно фирма.
:partyman:
Junak - майстор
НАРЕДБА № 3 ОТ 9 ЮНИ 2004 Г. ЗА УСТРОЙСТВОТО НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ УРЕДБИ И ЕЛЕКТРОПРОВОДНИТЕ ЛИНИИ
В сила от 15.01.2005 г.
Издадена от Министерството на енергетиката и енергийните ресурси
Обн. ДВ. бр.90 от 13 Октомври 2004г., обн. ДВ. бр.91 от 14 Октомври 2004г., изм. ДВ. бр.108 от 19 Декември 2007г.

Чл. 1799. За токови кръгове, захранващи контакти в помещения с повишена опасност и особено опасни помещения (напр. бани в жилища и към хотелски стаи), задължително ЗП се избират с номинален ток на сработване не по-голям от 30 mА.

Това не ми звучи като забрана.
shadow__01 - майстор
Junak написа:
Чл. 1799. За токови кръгове, захранващи контакти в помещения с повишена опасност и особено опасни помещения (напр. бани в жилища и към хотелски стаи), задължително ЗП се избират с номинален ток на сработване не по-голям от 30 mА.
Това не ми звучи като забрана.
Един път става белята. А ако стане наредбата няма да ти помогне никак. Мисли за себе си, не за наредби и закони. Никой не може да ти каже нищо защо в банята имаш контакт или да ти каже какво може да ползва и какво да не ползва в банята. Ако искаш и калорифер пускай докато се къпеш да ти е топло в банята. Инспекторите не са в банята ти, че да ти казват "това може, това не може".
Junak - майстор
sasooooooooo написа:
Българския закон забранява контакт в банята! Инъче...
Поста беше във връзка с това - да не изпадат хората в заблуждение
Panzer написа:
А ако се защити с ДТЗ :?:
и във във връзка с това ...
shadow__01 написа:
А ако стане наредбата няма да ти помогне никак. Мисли за себе си, не за наредби и закони.
И наредбата ще ми помогне - ако аз съм проектирал или изпълнил...
hidrazin - майстор
Junak, нали знаеш че и двамата няма да си сложим контакти в банята?
Особено под душа, та жената да си зарежда GSM-а, докато се къпе. :?
:partyman:
shadow__01 - майстор
И наредбата ще ми помогне - ако аз съм проектирал или изпълнил...
А жената като ти каже "искам контакт в банята" ти какво? Ще и покажеш наредбата ли?

Тема "Ел. контакт в баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: