Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pavelari - майстор
Кон с капаци - погледни себе си - прочети си постовете. Държанието ти е като на неосъзнаващ се глупак със слаби нерви. Не знам за какъв добър тон настояваш - ти да плюеш по другите а те да ти се радват и да те величаят.... е аре стига
Master_Kenobi - V.I.P.
ОФ, аман! Точка! Спама не е тук.
lz1wvm - специалист
при осигуряване на "идеална"' топлоизолация няма да има зна4ение дали по-висока мощ за по-малко време или по-малка мощ за пове4е време.
колега pavelari тук мисля че не си прав.Давам пример с моя бойлер.Преди година и половина около 1 месец напрежението беше 160 волта.Терморелето на бойлера така и не можа да изключи тъй като не вдигна зададените 80 градуса.И понеже темата е за електромер можеш ли да споделиш колко ще навърти електромера според твоите твърдения.И що годе бойлера е доста по "идеално" изолиран от котлона.
А сметката за ток аз си знам колко е.
Поздрави
pavelari - майстор
Мисля, че достатъчно ясно съм обяснил колко консумира активен товар при промяна на напрежението... чети, че даже ме упрекват във спам от повтаряне! При 160 волта - мощността е наполовина.

Въобще не си мисли, че бойлера ти е идеално изолиран. При 160 волта количеството топлина, което реотана произвежда, може дори да е по-малко от това, което бяга през изолацията - дето е уж "по-идеална" :? , тази дума май не се степенуваше....
Цял месец ли ти трябваше за да измислиш с каква глупост да се заядеш?
lz1wvm - специалист
Точно така мощността е почти на половина тъй като тя зависи и от съпротивлението на реотана(което в случая е нелинейно).В предните постове пишеш че мощността няма значение.Точно това се опитвам да обясня във връзка с навъртяните киловати и количеството отдадена топлина,че има огромно значение-това беше и въпроса на темата(прочети първи пост)

Цял месец ли ти трябваше за да измислиш с каква глупост да се заядеш?

Ако прочетеш моите постове ще видиш че съм писал единствено факти,мнения и предположения-но не и такива неща
Поздрави
pavelari - майстор
shotik написа:

Според размишленията и според формулите би трябвало при по - ниско напрежение тока да е по висок:
W : V = A

3000 : 220 =13.63 A

3000: 180= 16.66 A

и от това електромера ще върти по бързо от по- голямото магн.поле.
Ето тук колегата се осланя на мощността на табелката на въпросния електроуред - е тази мощност имам в предвид, че мяна значение - нали! Трябва да се прави разграничение - и мисля, че е достатъчно ясно - ако го бях казал изрично, щяха да ме упрекнат в спам отново - а ето, че има нужда. Прочети пак старателно онзи дългия пост, след който ме оплюха. Мисля, че разговора ни в момента е излишен - там вече съм казал всичко това... И остани със здраве!

Тема "Електромер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: