Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
илко илиев - специалист
ами ако сложи к-0 издъжат на 16-20-амп. как ги слагахме на бойлерите,а един бойлер е около 13-14 амп. а неговите нагреватели ще са около 9-10амп...даже и това реле за подово му дават мисля че беше16-20амп. какъв е проблема ----всяка една система колкото е по проста е по надеждна,аз съм стигнал до това обеждение.
Johny - майстор
Не заная защо са толкова полемики. Ето това е терморегулатора, по-точно негов братовчед . Както се вижда релето е на 10А при 250V/АС с 12V управляващо напрежение. Oт 10г. управлява подовото в кухнята-2kW. Беше от стария тип и тава го правих сам на базата на компаратор, като ползвах кутията и някои от елементите. За нуждите на господина това е напълно достатъчно, без да има нужда от допълнителен контактор. А и крайно време е той да каже какво иска!!!.

Това е за pavelari:
http://www.eibmarkt.com/cgi-bin/eibmark ... eisroboter

Прикачен файл

P1070513.jpg
P1070513.jpg (152.64 KиБ) Видяна 5065 пъти
mirk - майстор
Иска СХЕМА.

Ама явно всички ни е налегнал новогодишен мързел и никой не се заема да драсне една проста схемичка с термостат и контактор. :-D
Ама и то е разбираемо. Първата появила се веднага ще бъде оплюта и ще предизвика още няколко страници кавги кой е по велик.

С такива "помощници" врагове не ти трябват.
илко илиев - специалист
какво толкова има регулатора оправлява бобината на контактора ,ана клеймите отгоре се пуска фаза и нула и му върши работа...но той какво ще отоплява с 2-клв. незнам
pavelari - майстор
ResidentEvil написа:
Как се свързват тези неща и има ли нещо по магазините по съвременно, с помалки размери и по опростено?
Милене, какво е мнението ти по този въпрос или хей така просто си се заяждаш, защото си вманиачен в контактора си... и не търпиш чуждо мнение.
Милен - майстор
Добре явно и аз не съм гледал толкова внимателно. А в контактора не съм вманиачен просто казвам че не е боклук.

А като иска нещо по опростено и при положение че не му трябва чак такава точност за тоя парник може да използва и един манометричен термогегулатор 12-72 от стар бойлер , намират се още по магазините за десетина лева. Нама електроники които да се скапят от влагата.
Ето и сайта на български производител на такива в Русе. ResidentEvil е писал че е от Русе и предполагам няма да му е трудно да ги намери :)

http://www.karbochim-zita.com/bg/p_8.html

Токът им е 16А и ще издържи двата нагревателя по 1кВт директно без контактор. В сайта им гледам че имат и модел с обхват 0-45 но не съм срещал такъв по магазините, но и с 12-72 няма да има проблем - просто ще го настрои опитно около минимума като гледа показанията на живачен термометър.
илко илиев - специалист
милен на мен ми трябва нолмално отворен термо контакт на 45-50гр. за ей такива работи ,,,тоест да ми пуска помпите на парното..това е от пералня вятка

Прикачен файл

IMGP0003.JPG
IMGP0003.JPG (47.65 KиБ) Видяна 4720 пъти
илко илиев - специалист
значи аз съм от разград и няма имаше в магазина 3-бр. преди 2год. и аз ги купих но сега нямало уж от къде да ми достави, а пък и са евтини и надеждни-6лв.
Милен - майстор
Ако искаш да модернизираш системата си има много специализирани уреди за целта. В момента се сещам за тези

http://www.intiel.com/products_bg.htm

Другия начин си го знаеш термостата от Вятка. Явно не е много надежден щом за 2 години си изразходвал 3бр.
Или от бойлер с затворен контакт изключващ реле с превключващи контакти.
mitcd - специалист
И аз имам самоделка на моето парно от десет години .Бачка си без проблем.Направил съм още поне 5 с разрични модификации и всичките ми приятели са доволни.Няма нужда да се върти студена вода в системата и да охлажда обратно радиаторите и бойлера.

Прикачен файл

termoeg 1.jpg
termoeg 1.jpg (115.54 KиБ) Видяна 4686 пъти

Тема "Термо реле" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: