Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ribnikolaevi - майстор
Takezo Sensey написа:
Trifun написа:

Дупка за конзолна/разклонителна кутия в бетон - 2лв/брМонтаж на звънчеви бутони - 2лв/бр

Чудя се ... тоя пич докато пробие 10 дупки за конзолни кутии в бетона, аз колко ли звънчеви бутони мога да монтирам ? :wink: :-D
Накоро при мен влезе клиент Ваш колега електричар който взема по 18 кинта на отвор в бетон с боркорона. :wink:
Ти си добре, на мен направо 20 ми поискаха. Познай какво направих - веднага купих една бор-корона на промоция за 30 лева. Направих вече 5 дупки и я изплатих, имам още 5, ако ги направи, значи съм на голяма далавера :-D
А и през железа мина ...
vk - специалист
Ето какво намерих в два сайта актуални цени на електроуслугите.
Изображение, Изображение
sasooooooooo - "специалист"
:? Или аз не съм в час, или много са пораздути разценките :?
vk - специалист
Както е казал Уйлям Пети: "едно нещо струва толкова колкото платят за него"
Уйлям Пети- английски учен, икономист и философ (1623 - 1687 год.)
ribnikolaevi - майстор
4 хиляди за труд ми поискаха. И то с изкопани канали от моя страна. Офертите бяха от един случаен от интернет и от едни юнаци с фирма от познат, дето щяха и заземителна шина да ми пускат ... :axe: по фасадата ...
Явно това не струваше толкова, защото не бях готов да ги платя. :rolleyes: Взех че си направих инсталацията сам.
svetliopi44 - Чирак...
То и аз затова от години започнах да правя инсталации.
Преди се счупвах от работа и накрая дойде ел. техника крътне тук-там за ден-два и вземе повече и от мен...
Сега кадето работя, бяха искали от собственика 9500 само за ел. часта..... :shock: апартамента е тристаен.
При това не една оферта ,а няколко... ха сметнете за колко време ще преправите инсталацията, понеже не е нужно да се тегли изцяло на ново.
drastar - специалист
svetliopi44 написа:
То и аз затова от години започнах да правя инсталации.
Преди се счупвах от работа и накрая дойде ел. техника крътне тук-там за ден-два и вземе повече и от мен...
Сега кадето работя, бяха искали от собственика 9500 само за ел. часта..... :shock: апартамента е тристаен.
При това не една оферта ,а няколко... ха сметнете за колко време ще преправите инсталацията, понеже не е нужно да се тегли изцяло на ново.
Тя, България , е на това " дередже" точно заради това, всеки върши работата на другия. По принцип няма лошо, че си правите инсталации, но по този начин оставяш едно семейство гладно, то ако ти затрябва адвокат, вземи изучи законите и се защитавай сам, или не ходи на лекар, а се лекувай сам............
В белгия можеш да направиш фирма само на база диплома, ако си завършил ел. фирмата може да извършва само услуги свързани с електричество, ако си водопроводчик само това и тн..........
Е явно е, че тяхната система работи по добре
:partyman:
Последна промяна от drastar на ср яну 30, 2013 6:37 pm, променено общо 1 път.
svetliopi44 - Чирак...
Напълно съм на твоето мнение, обаче ... маи сами си го правим.... 9 500 беше супер надута оферта.
Няколко пъти надута... мен ме викаха по други деиности и явно им хареса цената.
Последва и въпрос дали имам човек и за ел.часта... казах че това което е проектирано мога и аз да го свърша , казах им и цената и веднага стиснахме ръцете.
Повтарям , че трябваше само да се изместят ключове и контакти според разположението на мебелите, съвсем малко имаше прокарване на проводници.
От един топ кабел ми остана повече от половината .

drastar От Шнайдер ми обадиха цена от 280 за предавател ,приемник и дистанционно... според мен е много надута цена.
vk - специалист
Има ли някаква промяна в цените - дайте актуална информация ?
moimoimoi - майстор
е кажи по конкретно
на тия цени дето си ги дал по горе спокойно може да им се направи около и над 50% намаление :idea:

Тема "Цените за електроуслуги" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: