• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Hoвoceлckи - майстор
onkelabg написа:
-не бие ток :?: или е много слаб....с чехли сьм, а печката е на терасата/мозайка/ сложена в/у шкаф и пред него имам ,малко килимче. Не че е кой знае какво изолация, ама все пак....
-Щепсела на печката е с 3 проводника,като и в самата печка е заземено.....Но ползвам разклонител от кухнята до терасата с 2 проводника :x
То хубаво, ама както не бие ток така може да те убие :idea:
На първо четене занеси печката при занулен, ама наистина занулен контакт. Вариантите са два:
1. Хидразин е прав (утечката е слаба) - фазомера не свети, няма проблем и можеш да си ползваш печката като си набавиш тройка удължител и всичко е правилно свързано. Трябва да направиш две проби - да завъртиш щепсела.
2. Пробива в плочата е по-сериозен - отпада (изгаря) предпазителя. Е, все пак плочата е за смяна. Аз бих я сменил дори и само, защото е крива. Това е причина за по-бавно загряване на съда върху нея и преразход на енергия.
onkelabg - специалист
1. Хидразин е прав (утечката е слаба) - фазомера не свети, няма проблем и можеш да си ползваш печката като си набавиш тройка удължител и всичко е правилно свързано. Трябва да направиш две проби - да завъртиш щепсела.
2. Пробива в плочата е по-сериозен - отпада (изгаря) предпазителя. Е, все пак плочата е за смяна. Аз бих я сменил дори и само, защото е крива. Това е причина за по-бавно загряване на съда върху нея и преразход на енергия.

Така, понеже нямах много време за работа по-печката, днес ми остана малко време и погледнах написаните за проверка неща.
1-Вкл-печката на занулен контакт в кухнята- слаба светлинка.
С завьртане на щепсела-светликата изчезва, до тук добре....Но :idea: като вкл.фурната/най вече горен нагревател/ и градусите- Свети по-ярко вече, и то по корпуса. При др.положения на фурната само миждука фазомера. Нагревателите на тази печка са трьбни 2/2 отгоре и отдолу.
Имам един китайски мултицет но с проблем/звьни постояно като меря верига/.
Не знам тези симптоми, на мен ми приличат на избил/окасил нагревател. Но при пускане на фурната тя се загрява.....

2-И двата котлона загряват бьрзо.

ПС-как да замеря тези нагреватели,на който им се вижда само единия край с обувките, д др.край е под някаква термо изолация с която е обвита фурната.

Прикачен файл

28032016353.jpg
Hoвoceлckи - майстор
onkelabg написа:
1-Вкл-печката на занулен контакт в кухнята- слаба светлинка.
С завьртане на щепсела-светликата изчезва, до тук добре....Но
Не си на правилния (правилно занулен) контакт :idea:
Трябваше:
1. Да не светва безусловно фазомера.
2. Или да отпадне предпазителя.
Третия вариант - потенциал на нулата към земя. Колкото и да не не ми се ще да го кажа ... май не е за "оправи се сам" предвид познанията ти (по електротехника в часовете по физика :wink: ).
Последна промяна от Hoвoceлckи на вт мар 29, 2016 9:38 pm, променено общо 1 път.
onkelabg - специалист
Всички контакти в квартирата,до които имам достьп са занулени по-следния начин
-с мост м/у 0 и средната пластинка /болтчето/ на контакта.
Hoвoceлckи - майстор
Я пипни с фазомера на пластините. Да не ти свети на тях :shock:
onkelabg - специалист
Затворих е за сега.....
-за кой пластини говориш колега//
Hoвoceлckи - майстор
На контакта, зануляващите.

Прикачен файл

пластини зануляване.png
пластини зануляване.png (29.56 KиБ) Видяна 3690 пъти
onkelabg - специалист
Да да разбрах....
Но това ще направя утре, понеже има един шкаф за местене за да стигна до контакта.
Сьмнявам се да е там проблема, понеже на този контакт до последно се ползваше Котлон с 2 проводния удьлжител и Утечки не е имало.

ПС-Не светат пластинките, сега пробах :?:
FM STEREO - специалист
Ако зануляването е наред фазомера не трябва да свети,щом свети значи няма добро зануляване,пластинките на контакта не правят добра връзка с щепсела поради замърсяване или окиси,а плочата има утечка.
onkelabg - специалист
Преработих, колкото можах вьтре в печката
-от устьрклемата/кабелите/-захранването
- болтчето дето е вьрзан кабела за заземяване и жицата/телта/ която отива за заземяване кьм 2 котлона.
-зачистени са на щепсела пластинките

Мьчи ме нещо което видях..А може би си е така направена....
-Самата фурна е обвита с вата, а тази вата е привьрзана с ТЕЛ
-Другото и по-сьществено е,че- проводника/телцицата/ на Терморелето- излизайки от долната част на печката минава над горната част на фурната , и под Телчиците с който е закрепена ватата на долапа.- Направо си прави контакта
Може би затова,като вкл.фурната утечката се вдига и фазомера свети по-ярко.
Нека по-запознатите да кажат така ли трябва да е.....ИЛИ е имала инвазия/побьлгаряване/ нещо.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10

Тема "Схема на свързване на плоча на котлон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: