• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stevebradata - специалист
:? ми човече вече не се сещам за схема която да е надеждна хехе но ще пробвам тази с трите контактора по е сигурна от тази дето реализирах с два :) която на практика работеше на 50 % сега с 3 тия контактор мисля че нещата ще се подобрят и утре ще пиша да кажа дали практиката е успяла да надвие теорията хехе :shock:
Trifun - специалист
stevebradata написа:
:? ми човече вече не се сещам за схема която да е надеждна ...
Пич, схемата, която постнах, работи вече над 10 години в 5 гари от системата на БДЖ (говоря за участъка, който поддържаме ние - иначе гарите са доста повече) - повярвай ми - повече от надеждна е ! Досега сме нямали случай да срещнем две фази ! И два от трите контактора са включени почти постоянно, дет` се вика, и сме нямали абсолютно никакви проблеми ...
Виж, при механично блокиране на някой контактор, може да стане фал, но това става достатъчно рядко, и най-много да изгори предпазител в този случай.
Има и схема за автоматично превключване от трифазно основно захранване към монофазно резервно (при положение че консуматорите са монофазни всичките !), но тя едва ли представлява интерес за теб...
P.S. Контролният контактор може да е най-малкият, който се среща на пазара (примерно 220V / 6A) - той комутира единствено оперативни вериги.
Trifun метнал съм ти едно ЛС :? :-D
lz1wvm - специалист
ми човече вече не се сещам за схема която да е надеждна ...
При схемата на Trifun възможността от механично закъснение и искрене е изключена тъй като всяка оперативна верига минава през два контакта(оперативни) на отделни контактори.Така трябва да бъде. :)
Поздрави
лелеле пална ми се тиквата :)
Милен - майстор
Вече се предлагат и фабрично сглобени реверсивни контактори с вградена механична блокировка на силовите им контакти като допълнение към електрическата. При тях механически двата контактора не могат да бъдат задействани заедно.
хехе достигнах успех днес с схемата направих я точно така както съм я начертал и тествах работи прекрасно днес или утре ще я начертая красиво и ще се убедите че е надеждна :) Специални благодарности на trifun :)
Trifun - специалист
хехе, благодаря :) Нямаше нужда - аз ... просто се старая да съм полезен и се радвам ако успявам ... понякога :wink:
Ето това е схемата която направих с трите контактора и за сега работи :) схемата е реализирана с 2 нормално затворени контакти и един нормално отворен :)

Изображение
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "схеми на свързване на контактор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: