Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ditronix - специалист
Сирените,дето пукат и жужат съвсем не са от тоя тип и на тях им се скапват не едни кондензаторчета,а транзисторчета,ако можем да правим разлика между тези елементи,ама айде....Само искам да добавя,че с една шестица (кабел) без никакви проблеми се пускат 4 (четири) зони,а на едни други аларми-всичките 7 (седем) :idea: :!: До всеки датчик-кабел-това е кредото на някои колеги,защото кабелите се пускат от робите,особено на сгради ново строителство и цената на това удоволствие (само за монтажа,без цената на кабела) е обикновено лев на метър.На един хотел на 5-6 етажа за видеоконтрол,контрол на достъпа,аларми и прочее се опъват километри кабели по тоя метод и само от това се вадят КИЛОЛЕВОВЕ :lol:
Nimi - специалист
Ronin написа:
Мерцедеса на алармите е тука ! www.dscbg.com
Направо ти повярвах :lol: В петък обстойно разглеждах датчиците им и на повечето пишеше "Made in China".

ditronix се опита да ти обясни някой неща но дали си схванал нещо от писаното не се знае съдейки по предните ти постове в темата.

Колко зони могат да се дефинират по една "шестица" зависи от алармата. Ако се използват адресируеми датчици ограничението идва от възможностите на централата. Ако централата и датчиците са от стандартния широко разпространен тип максимума е 8 индувидуални зони и 4 зонови тампера. Да не говирим, че вече има и качествени безжични датчици.
Ronin - специалист
Nimi написа:
Ronin написа:
Мерцедеса на алармите е тука ! www.dscbg.com
Направо ти повярвах :lol: В петък обстойно разглеждах датчиците им и на повечето пишеше "Made in China".
Ало... колега ти кажи какво си пил в петък. :irre3: .!DSC датчик дето пише Китай...НЯМА... :irre3:
Относно професионализма и кой какво казал какво направил...се съди по това кой колко продал,кой колко обекта изградил и кой е взел най голям пазарен дял в България....примерно за тази година......ако си ме разбрал правилно.....пък и вас не съм ви чувал камо ли да ви обяснявам.....пък и гроздето ти е кисело май.....

....Апропо .......да не би колегите с трите букви :-D да ви изяждат хляба в Варна........ :lol: :-D и да сте пред закриване с алармите..! :roll: Щото и те освен DSC с друго не се занимават....а защо ли...!
ditronix - специалист
Забрави да се изкажеш за жужащите сирени май :lol: И да кажеш кой точно от BSN ти се обажда да те пита и за какво :roll:
Ronin - специалист
ditronix написа:
Забрави да се изкажеш за жужащите сирени май :lol: И да кажеш кой точно от BSN ти се обажда да те пита и за какво :roll:
Колега за BSN и аз не съм чувал.. :lol: ..ако визираш BSM то сирената на снимките по горе не е производство на бсм а на една друга фирма в коята съм работил около една година.....
ditronix - специалист
За BSM-а си прав,признавам.Не бях забелязал досега,че двата клавиша са точно един до друг,а и точно като теб нямам навика да чета какво съм написал,преди да щракна бутончето "прати" :? И става въпрос не за тези сирени от снимките по-горе в темата,а тези,дето жужат и пукат след 2-3 години работа...Тези постове направо обезсмислят темата на човека,затова мисля,че достатъчно спамихме по нея.Кой с каквото можа помогна,до тук...
Ronin - специалист
Колега за разлика от колегата който твърди че на датчиците DSC пишело китай то аз когато твърдя нещо то задължително го подкрепям с факти и аргументи....и затова предизвиквам колегата ВТОРИ път да покаже или докаже твърдението си........дори съм готов да го възнаградя финансово ако докаже глупоста която постна........По повод сирените с проблема става въпрос точно за сирените от снимката.....Явно ти не четеш достатъчно.........Айде с здраве..... :lol:
rulom - модератор
Не знам кой е по СОТ-аджия от спорящите, ама обърнахте темата на чат........продължете да си мерите датчиците на ЛС :!:
Определено с нищо не сте полезни за темата :evil:
ttroya - помощник
Здравейте.Кажете колко жилен трябва да е кабела между клавиатурата и централата.И дали сирената се захранва с ток или е с батерия.
valentin114 - специалист
Сирената се захранва със същото напрежение, както и центалата-от мрежата. При отпадане на мрежовото-от акумулаторна батерия. За кабела нямам представа, моята централа се включва и изклюва от дистанционно. Мога да проверя, ако дотогава не оговори някой друг колега...а за първото изречение да направя уточнение: в централата има токоизправител след мрежовото, той захранва всичко и зарежда акумулатора, в случаите, когато е отпаднало мрежовото и централата е захранвана от акумулатор.

Тема "Изграждане на обикновенна СОТ за жилище" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: