Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pipbel - майстор
http://www.technomarket.bg/products.php ... upaswe=031

Ето 3 от предложенията на Техномаркет за 37"
И мен като Nimi ме интересува за хола такъв
Моля разбиращите да споделят кой от тях наистина си заслужава парите ? :?

LG 37LH3000 код: 09052013

1,249.00 лв.
цена с ДДС

-37"(94СМ) FULL HD LCD ТЕЛЕВИЗОР
-РЕЗОЛЮЦИЯ 1920 Х 1080
-КОНТРАСТ: 50,000:1
- DVB-T/C ТУНЕР
- 24P REAL CINEMA
-ВРЕМЕ ЗА РЕАКЦИЯ 5 ms
- EXPERT MODE / ISF READY
- AV РЕЖИМИ (КИНО,ИГРА,СПОРТ)
- МУЗИКАЛНА МОЩНОСТ: 10W + 10W
- SRS TRUSURROUND XT
-ВХОДОВЕ: 3Х HDMI; 2X SCART; 1X RGB PC ВХОД; 1X PC AUDIO
ГАРАНЦИЯ 24 МЕСЕЦА

SAMSUNG LE-37B530 код: 09052330
1,569.00 лв.
цена с ДДС

-37"(94СМ)LCD ТЕЛЕВИЗОР
-FULL HD
-РЕЗОЛЮЦИЯ 1920 X 1080
-HIGH КОНТРАСТ
- DNIE + ТЕХНОЛОГИЯ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА КАРТИНАТА
-ЗВУК SRS Trusurround HD & Dolby Digital Plus
-ЗВУКОВА МОЩНОСТ 2Х10W
- ДИГИТАЛЕН КАБЕЛЕН И ЕФИРЕН ТУНЕР (DVB-T/C,MPEG4)
-ВХОДОВЕ 3X HDMI; 1XSCART; DIGITAL AUDIO (OPTICAL) PC-ВХОД
ГАРАНЦИЯ 24 МЕСЕЦА

SONY KDL-37V5500K код: 09051971
1,699.00 лв.
цена с ДДС

-37" (94 СМ) LCD ТЕЛЕВИЗОР
-24P TRUE CINEMA - РЕЖИМ
-НОВ 8 BIT ПАНЕЛ
ДИНАМИЧЕН КОНТРАСТ 60 000:1
-ПРОЦЕСОР BRAVIA ENGINE - 3
-FULL HD - 1920 H 1080 (6.2 MEGA PIXEL) HDMI X 4
-USB ВХОД - ВЪЗПРОИЗВЕЖДАНЕ НА СНИМКИ,МУЗИКА И ВИДЕО
-DVB-C / Т
-ВГРАДЕН HD ТУНЕР
-МЕНЮ И ТЕЛЕТЕКСТ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
-2 Х 10W ЗВУКОВА МОЩНОСТ
ГАРАНЦИЯ 24 МЕСЕЦА
pipbel - майстор
Aйде бе, никой ли хабер си няма от тази неща ?

Кой ще ми каже при тези еднакви параметри (поне на мене ми изглеждат така) защо трябва да дам 450 лв повече за SONY-то в сравнение с LG-то ? :?

Никак не ми се вярва който и от 3 -те модела да е made in Japan....
romanpm - майстор
pipbel написа:
Aйде бе, никой ли хабер си няма от тази неща ?

Кой ще ми каже при тези еднакви параметри (поне на мене ми изглеждат така) защо трябва да дам 450 лв повече за SONY-то в сравнение с LG-то ? :?

Никак не ми се вярва който и от 3 -те модела да е made in Japan....
Да , но SONY държат на качеството и чистотата на технологиите което в процеса на работа и време е доказано , като имаш предвид че се продават доста залежали , отдавна се произвеждат с картина в картината , с памет която ви включва най-гледания канал и т.н. Тъста си купи скоро филипс и вече има изгорял пиксел в средата ...! Риск ! У дома имаме 15 годишен JVC 14 инча , и си работи , микро на също толкова години и т.н. , но колко струваха тогава !? За микрото помня около 450 долара /не в Б-я/... Тъй че всеки сам решава , а англичанина нали бе казал , не купувам евтино... , но колко важи сега :?
velas - специалист
mitcd написа:
Значи за момента няма защо да се изхвърляме за по скъпа техника и се връщаме пак по моята версия по въпроса-ИМА ЛИ СМИСЪЛ ???
АБСОЛЮТНО ДА!!!
Висококачествена техника = висококачествена картина!

Ти на твоя панел ако пуснеш картина на 576i ще я гледаш на 576i, разпъната до големината на пикселите на панела. А моя панел ще направи ъпскейлинг до 1080р и чрез интерполация ще компесира загубата на пиксели. Затова картината, която аз ще гледам ще е в пъти по-добра от твоята. Затова си заслужава всеки лев, даден за по-качествена техника.
Дали всеки с познания в областта ще дава маса пари в повече, за да има качествена техника, ако наистина няма смисъл?...
mitcd написа:
Щом ти е смешно кажи къде в аналов видео сигнал си видял компресия резолюция или предаване на сигнала в пакет???
Дефинирай "предаване на сигнала в пакет" и кога е ставало въпрос за това?
Напиши ТТ-данни на което и да е PAL-видео и сам ще си отговориш...

Наистина не разбирам какво удоволстие ти доставя да ме обиждаш и да играеш ролята на "коня с капаци"...

П.П. В света на телекомуникациите "тунер" е доста по-обширно понятие от твоето разбиране. Попрочети малко литература, нещата се развиват с много бързи темпове.

@pipbel
Преди да ти отговоря на въпроса, помисли дали наистина ще ти стигнат 37''... често се случва след едномесечно гледане, екрана вече да "малее"...
Най-лесно става с вестник. Режеш/лепиш по дадения размер и закачаш на стената. След няколко дена пак си помисли.
Имай в предвид, че масово телевизиите ни са във формат 4/3, т.е. ако искаш да я гледаш в правилен аспект, на екрана ще има две черни ленти отляво и отдясно и реално екрана е по-малък. Компромисен вариант е да се използват някои функции на панела за междинен формат или zoom.
Когато решиш за големината на панела, ще ти препоръчам модели според бюджета ти, моментните партиди и вкуса ти.
boltik - специалист
И аз купих един такъв

http://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-plas ... p22766853/

и сега ми се струва,че екранът му е малък.Гледам го от 5 метра.
Изкам да попитам още.Какъв сигнал получавам от сателитния приемник?

http://media.snimka.bg/3710/013675441.jpg

цифров или аналогов?
bigshop - специалист
boltik написа:
И аз купих един такъв

http://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-plas ... p22766853/
На мен ми харесва сравнението на цените на тази страница. Излиза, че каквото и да изберем, трябва след това да тичаме в комшиите да го купим.

:-D :-D :-D
svetliopi44 - Чирак...
Докторе аз съм със Самсунг (модела нема да казвам ) комшията е тарикат и си взе Сони ... :lol: към един и същ кабелен оператор сме ... картината при мен е много добра ,а при него си вали постоянно сняг брат ...освен това няма и на половината от мойте функции на ТВто ...да не говорим че го плаща 1/3 по съпо .... :shock:
velas - специалист
boltik написа:
Какъв сигнал получавам от сателитния приемник?

цифров или аналогов?
Аналогови видео изходи:
RCA (Composite), S-video, RGB, YPbPr (Component), VGA

Цифрови видео изходи:

HDMI, DVI

В случая в SCART буксата може да има само аналогов видео сигнал. Вече е друг въпроса какво е вградено в SCART-a, на евтинийките масово има само Composite или имитация на RGB.

@svetliopi44
Винаги трябва да се слугува на модели, не на марки! :)

П.П. Забравих да допълня:

Качествена бира:
Чешка
Няма да изброявам, че ще ме уволнят... :) В момента най-хубавата е Velkopopovický Kozel... :partyman:
boltik - специалист
Леосат написа:
Аналогови видео изходи:
RCA (Composite), S-video, RGB, YPbPr (Component), VGA
Аз пък си мислех,че като сложа скарт букса с вградено S-video ще оправя положението.Ама цък.То,като не тече там такъв цифров сигнал,има ли смисъл от експерименти.Да се извиня за начина на изразяване,но целта е повече хорица да разберат какво искам да кажа.

А това за бирата има каквато искаш и колкото...
http://images26.snimka.bg/006005195.jpg
velas - специалист
boltik написа:

Аз пък си мислех,че като сложа скарт букса с вградено S-video ще оправя положението.Ама цък.То,като не тече там такъв цифров сигнал,има ли смисъл от експерименти.Да се извиня за начина на изразяване,но целта е повече хорица да разберат какво искам да кажа.
По реда на качество на видеото (низходящ ред):
1. YPbPr (Component)
2. RGB, VGA
3. S-video
4. RCA (Composite)
boltik написа:
А това за бирата има каквато искаш и колкото...
А ти бирен туризъм в Чехия правил ли си?... Аз няколко пъти...и като се връщам колата като скутер се движи... и ме гледат съмнително на границите... :)

Тема "Въпросче: резолюции на цифровите телевизии???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: