Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Милен - майстор
Като ти чета постовете оставам с убеждението че нямаш електротехническа квалификация и се чудя защо изобщо се занимаваш със свързване на бойлери и то трифазни. Утре ако се гътне някой от твоите бойлери какво правим.
filmatoplo - майстор
Не съм ел спец-ела го вързва бате Иван по обектите ама и аз се уча .
Милен - майстор
Фнимавай с тия казани че не прощават. При грешки трепат на място. :|
filmatoplo - майстор
Работи ли оня начин дето нулата се свързва заедно със земното на една шина .
stefan_gb - специалист
Все съм се чидил какво означава името ти filmatoplo или е фирматопло :lol: иначе си страшно упорит с боилерите.
filmatoplo - майстор
Филма -Топло .Защото при монтаж на радиатор за парно в една къща пробих от спалнята в хола една дупка с Боша и падна една семейна снимка:lol: ,идва жената и вика-Айдеее почна филма топло -кой да види че стената е 12 санта а не 25 . И така -ми излезе името.
vk - специалист
Мисля че това е формулата за тока мощността и напржението
Изображение
lenko71 - специалист
Ако сложиш това "х 1000" под дробната черта и нещата ще си дойдат на мястото.
ArturDent - Почти Безобиден
Айдеее.... тук и формули ли?
Абе хора, който не знае как да изчисли тока на един нормален (с ативна мощност) консуматор, НЕ би трябвало да се занимава с поставяне на контактори!
За свързването на контакторни клеми в паралел, с цел повишаване на тока (комутируемия).
Още един довод в подкрепа на Милен:
За контактора най-тежкия режим е включване и изключване (при комутация). Проблема е че контакторните групи никога не включват едновременно - едната винаги изпреварва останалите, макар и много малко. От тук и само едната клема комутира тока. При изключване някоя друга пък излючва последна и при нея се получава искрата.
Т.Е. натоварването се получава само на една от клемите, което обезмисля вързването в паралел.
И последно тока на един контактор дава представа какъв ток може да комутира (влючва и изключва), а не какъв може да преминава през клемите.

Тема "Контактор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: