Не знам, след въпросното запалване вече не може да се установи точната причина. Съмненията ми са за прещипан или пречупен кабел с нарушаване на изолацията между жилата или нещо подобно. Кабела беше гъвкав ШВПС 3х2.5кв. А иначе тока е бил доста сериозен щото автоматичен прекъсвач ЕАЗ С63А от новите, беще изключил явно от ток на претоварване.
Милен написа:Не знам, след въпросното запалване вече не може да се установи точната причина. Съмненията ми са за прещипан или пречупен кабел с нарушаване на изолацията между жилата или нещо подобно. Кабела беше гъвкав ШВПС 3х2.5кв. А иначе тока е бил доста сериозен щото автоматичен прекъсвач ЕАЗ С63А от новите, беще изключил явно от ток на претоварване.Защо не попита този приятел,дали не прищипал "случайно" кабела с някоя врата или да е оголен от удар,изтърване на нещо тежко върху него?Все пак се е запалил по средата!?Описал Си го.А ако има "пълно късо" и по-голям предпазител ще сработи!А и това,че е в мазето е много важно!Може да е ползвал"помощ от приятел" или по-точно някои плъх!!!Обичат да похапват и кабели!