Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lubomirlz - специалист
Много показателна снимка, нека сега някой да ми каже че не бива да плащам за име.
Аз ще продължа да си купувам на Шнайдер, Сименс, АББ, Шрак и останалите големи фирми въпреки че името им вдига цената :?
yazka - помощник
Както каза blv не гледай каква марка са предпазителите. Ако спазваш номиналният ток на консомация и спрямо него определиш предпазителите нямаш проблеми. Друга важна точка е до каква цена можеш да си позволиш да стигнеш. Всичко си има цена.
Милен - майстор
yazka написа:
Както каза blv не гледай каква марка са предпазителите. Ако спазваш номиналният ток на консомация и спрямо него определиш предпазителите нямаш проблеми. Друга важна точка е до каква цена можеш да си позволиш да стигнеш. Всичко си има цена.
Как да не гледа марката, ако не гледаш марката и вземеш това от картинките знаеш ли к'во ще ти се случи :lol: На това каквото и да му спазваш и съгласуваш е все тая. Всичко си има цена, ама колко струва живота ти. Напълно съм съгласен с lubomirlz че трябва да се купуват само утвърдени и сигурни марки и то на цена която не подлага на съмнение въпросното изделие. Това от картинката сигурно върви по 1.50 на промоция :lol: но не си струва спестените 3-4 лева.

Прикачен файл

Клипборд01.jpg
Клипборд01.jpg (45.35 KиБ) Видяна 5112 пъти

Прикачен файл

Клипборд02.jpg
Клипборд02.jpg (37.34 KиБ) Видяна 5112 пъти
blv - специалист
А някои се тупаше в гърдите, че е засилен контрола на стоките внос от Китай :? Милене мисля, че трябва да се обърнеш към държавните органи за тази имитация-Пожарникарите може и награда да ти дадат. Сериозно това което виждам е много, много опасно. На мен ми предлагаха ДТЗ комб. за 7лв. нали се сещаш колко е защита. А като пишех за селективност и т.н. споменах автоматични предпазители, а не тяхни имитации. На последните няколко обекта си улесних избора, като взимам съшите като тези в ГРТ (става въпрос за ново строителство).
Милен - майстор
Със сигурност е от Китай, снимките са от английския сайт който дадох малко по нагоре :lol: не че и при нас ги няма :lol:

ДТЗ то за 7лв е само празна кутийка, като това на снимката или е някаква втора употреба свалена от някъде. :)
Аз не съм много склонен да повтарям избора на енергото ако са сложили някакви съмнителни истории (в таблата на ЕВН се срещат и Chint и ELMARK) може ако е поне български MG. Ако човек си спазва правилата за селективност, може да използва всякакви качествени които намери изгодно и в 95% от случаите ще получи желаната селективна работа на последователно монтираните предпазители. Разбира се ако енергото си оставят ръцете става трудно, например слагат ти на електромера един В50 :-D и с повече от С16 не можеш да получиш пълна селективност.
sasooooooooo - "специалист"
За ЕВНна не може да се каже, защото всичките табла са от подизпълнители. В Бургас например слагат само Мьолер и АВВ.
Някои може ли да изрови и снимка на някой "редовен" предпазител от вътре, че за толкова време не съм разчупвал никакъв :?
:arrow:

Прикачен файл

000217_091534_resize.jpg
000217_091534_resize.jpg (98.77 KиБ) Видяна 4766 пъти
Милен - майстор
Изглежда редовен :) не е като от моята картинка :lol: няма липси.
Да, макар че е изгърмял веднъж, още бачка. Колегите са го подменили и ми попадна за дисекция :lol:
Милен - майстор
Каква марка е и колко му е изключвателната възможност.
Тези дни и аз сменях един стар немски, гръмнал и се запалил, чак корпуса му беше изпечен и се трошеше, жалко че нямах нищо под ръка да го снимам. Тип AW L16A 3000A с накаква странна характеристика L. :?

Тема "Moeller или Merlin Gerin ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: