Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stefan_gb - специалист
http://www.prismaecat.lighting.philips. ... _nav=gb_en&

http://www.ambiente.bg/index.php?show=b ... rodid=1403

Скъпички са сега ги загледах, някъде кум 100V отива към нея след като е запалила и загряла ако не греша.
Майкъл - помощник
Измерването на тока ще го направя. Това, вероятно, би се припокрило и с идеята на Милен, защото май ще се окаже, че точно подменените 7-8 лампи дефектираха отново.
stefan_gb - специалист
Майкъл написа:
Изпробвани са и китайски, и "Philips" - резултата е един и същ.
Отначало написа това и останахме с убеждение че си пробвал и с качествени лампи и тогава си пуснал темата. Ако не е така напразно сме писали .
Милен - майстор
Майкъл написа:
Измерването на тока ще го направя. Това, вероятно, би се припокрило и с идеята на Милен, защото май ще се окаже, че точно подменените 7-8 лампи дефектираха отново.
Може да измериш и напрежението върху самата лампа в работен режим на проблемните тела, разбира се ако е удобно да се мери :lol: На цокъла на лампата или в нейните характеристики ако ги намериш трябва да пише колко и е работното напрежение 95 - 100 - 110V нещо в тоя диапазон. Ако в дросела имаш междунавивково късо съединение той ти работи със съкратен брой навивки и дава по-голямо напрежение на лампата. А по-голямото напрежение върху газоразрядни лампи им съкращава живота драстично.
stefan_gb - специалист
......
Последна промяна от stefan_gb на нед яну 03, 2010 8:35 pm, променено общо 1 път.
Майкъл - помощник
Няма подвеждане, Стефане - всичко е точно! При по-горе написаното имах предвид, че съм подменил няколко китайски лампи с качествени такива. При всичките ми включвания се стремя да ви давам максимално точна информация какво съм направил досега!
Милен - майстор
stefan_gb написа:
*
Невярвам колега, все пак говорим за 7-8 тела и всичките с проблемни дросели..... Второ окъсяване на намотки в вторичната на дросела ще намали напрежението и повищи тока в първичната ,а при окусяване в първичната игнитора моментално заминава защото ключът е симистор или триак. Изходното напрежение кум лампата ще се влияе и от входното понеже в игнитора няма вериги за реголиране по напрежение.
На вероятния му проблем са самата серия лампи от която е купил според мен.

Нещо бъркаш дросел с трансформатор. Дросела има само една намотка и желязна сърцевина, няма първични, няма вторични намотки.

Я кажи на тази схема къде е първичната намотка на дросела че аз не я виждам.

Прикачен файл

Клипборд01.jpg
Схема металхалогенна лампа.
Клипборд01.jpg (14.21 KиБ) Видяна 4808 пъти
stefan_gb - специалист
Да прав си :headbash: :headbash: извинявам се Милене. но аз говорех за дроселите с три извода , които са си автотрансформатори и схемат и е друга на свързване .
Истривам си поста и се извинявам отново.
Майкъл - помощник
Милене, точно навременно уточнение, защото и аз бях почнал да се чудя! Схемата на запалване е тази, която си показал, но без кондензатор.
stefan_gb - специалист
Въпреки объркването от моя старана нали и двмата не смятате че има проблем в всички дросели :)

Тема "Проблем с осветителни тела" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: