Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Милен - майстор
gecata82 написа:
по принцип е така за турските и китаиските не те е.., ама през 1 месец да копувам ножи за по 5 лв, маи не си стува по добре едни по скъпи за по дълго
Аз говорех за лично проверени марки евтини клещи, за 5 години работа в промишлено предприятие, ползване включително и не по предназначение са в състояние да искарат още 5. Такива ментаци за 1 месец въобще не си струва да се споменават.
alexpet - напреднал
В крайна сметка взех Гедоре секачки 180мм и едни резачки Force - да пробвам.
ivanov6600 - специалист
Колеги четири години работих със Гедоре и съм рязал какво ли не, няма мърдане. Накрая ги гръмнах но не съм ги хвърлил, взех си сега Книпекс от "Киров" 52лв. искам да кажа, че са уникални.
Искам да ви кажа, че марката си е марка. Ползвам Комбинирани, Човки и Оголвачки Гедори, Резачки Книпекс, отверки Виха. Всичко се напъва и се тормози зверски досека никока не съм имал проблеми. На парите които съм дал за тях са страшни.
Най-добрия инструмет за рязане на кабели и проводници е KT8 на Weidmueller. Фирмата е немска и се занимава с производството на специализирани електрически инструменти (освен резачки имам и кербовка от 0,14 до 6 мм2). Малко скъпичък ми се видя в началото (около 40 лв) ама съм много доволен защото след малка практика вече го използвам и за заголвачка.

Прикачен файл

wmikt8.jpg
WEIDMULLER KT8
wmikt8.jpg (120.98 KиБ) Видяна 6622 пъти
vk - специалист
Остава да кажеш откъде си ги взел тези Weidmuller, кой внася тази марка инструменти?
Намерих отговора: Weid-Bul EOOD, 33 A Nezabravka street, bl. 315, fl. 3, ap. 10- Sofia, Bulgaria, tel.(02) 963-25 60 , http://www.weidbul.com Имат хора и в Пловдив, Варна и Бургас.
Аз използвам този модел
http://www.knipex.com/index.php?id=1216 ... oupID=1432

Първите клещи, но до 70 мм2 , взех си ги за 50 лв. и засега няма никакъв проблем :) повече от година ги ползвам.

Използвал съм клещи на Knipex който също така много добре рещат ( пример : използвал съм ги само за рязана на гребени за ел. табла и режат по добре от клещи за ламарина :D )

Според мен Knipex е една от най-добрите марки за електро инструменти
rolls - специалист
Днес се сдобих и с тия. Доста добре се държат. 5х6 мм2 си ги режат без кой-знае какво усилие. Стават и за заголване, но са големички - 210 мм. В нечия по-малка ръка може и да изглеждат огромни. Ще видим колко ще изкарат ...

Прикачен файл

NWS Cable Cutter.jpg
NWS Cable Cutter.jpg (61.22 KиБ) Видяна 5937 пъти
ivanov6600 - специалист
Тези клещи не са ли само за ПВ-А2
Имам такива но режа само ПВ-А2 с тях. Мисля, че ще се справят с други кабели но ще се развалят
rolls - специалист
ivanov6600 написа:
Тези клещи не са ли само за ПВ-А2
Имам такива но режа само ПВ-А2 с тях. Мисля, че ще се справят с други кабели но ще се развалят
Колкото изкарат. Иначе наистина режат по-лесто многожичния проводник. Пробвах с едно специално негоримо многожично 2х2,5 мм2. Режат го като масло.
mirk - майстор
Колега на каква цена и от къде ги взе тези NWS Solingen, щото намерих един сайт където предлагат марката съмнително евтино :? http://besttools.eu/index.php?cPath=21_27_28 Няма голямо разнообразие и от твоя модел въобще нямат.

Тема "Клещи-резачки ..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: