Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gogin - специалист
Здравейте, вчера си закупих от Баумакс детектор за намиране на метали, кабели и дърво. Започнах да я разучавам, като и нямах много доверие. След пловин часова игра с уреда и разучаване реших, че всичко е пунта мара. След две ракии ме хвана лигнята и реших да пробвам уреда върху мен. В лявата си ръка имам плака, която дори и скенерите по летището не отчитат( пробвано е). Сложих уреда върху ръката си, там където няма метал, и започнах да плъзгам уреда по ръката си с опция метал. Точно на плаката уреда изпищя, последва голям смях, след това минах на режим кабел, ток, не се и убади, после на метал пак изпищя. Ще излезе, че върши работа :?
hidrazin - майстор
gogin написа:
Здравейте, вчера си закупих от Баумакс детектор за намиране на метали, кабели и дърво.
Като намериш дървото пиши пак. Тогава и аз ще си купя един такъв, за да си търся с него в гората дърва за огрев. :lol:
:partyman:
gogin - специалист
hidrazin написа:
gogin написа:
Здравейте, вчера си закупих от Баумакс детектор за намиране на метали, кабели и дърво.
Като намериш дървото пиши пак. Тогава и аз ще си купя един такъв, за да си търся с него в гората дърва за огрев. :lol:
Ми така пише в инструкциите. Аз го пробвах за метал върху ръката си, защото там имам метална плака и я отчете, ако имах дърво в ръката щях да пробвам и за дърво. Що се отнася до гората и дървата, не съм дървар ама знам, че там няма да имаш нужда от такъв уред, повярвай ми.
Krass - майстор
Съчки ще събирате май :lol: Когато си слагах кухненското дойде едно приятелче с такъв уред на Бош, защото стената е бъкана с кабели а аз забравих да направя снимка преди да измажат. Голямо хвърляне на боб беше. Така и не му разбрахме логиката на това чудо на техниката.Важното е, че не ударихме нито един кабел.

Те такова беше хапаратчето
Прикачен файл:
Bosch.jpg
Bosch.jpg (30.04 KиБ) Видяна 5878 пъти
hidrazin - майстор
gogin написа:
hidrazin написа:
Ми така пише в инструкциите...Що се отнася до гората и дървата, не съм дървар ама знам, че там няма да имаш нужда от такъв уред, повярвай ми.
Просто ми стана смешно. Те какви ли не чудеса пишат по инструкциите.
drastar - специалист
имам същият боклук (бош), наистина не можеш да намериш логика как работи, но наистина отчита дърво. Когато го използваш в/у кухи стени от гипс-картон, ако е използвано дърво вместо метал.
geniya - специалист
Моя SKILL също открива дърво :shock: Направо ме учуди, но е факт.Дисплея на SKILL-а изглежда също като Боша от по-предния пост.Различава много добре Pex-al-Pex тръбите за парното в мазилката, арматури и кабели под напрежение.За кабелите под напрежение дълбочината на откриване е не повече от 5-6см.В баня с дебела мазилка и плочки е почти невъзможно да ги хванеш.Мисля, че са идентични с БОША, но в крайна сметка SKILL-а върши перфектна работа :idea: .
vk - специалист
Споделете по нови отзиви за работата на тези скенерчета, който има ? Струват ли си цените тези устройства - между 100 и 200 лв ? Задължителен ли е за един ел.техник ?
drastar - специалист
Това е задължително, по скоро за хара които монтират мебели, кухни. За електротехник е задължителен, подобен уред от 2 части, но за съжаление добрите марки струват м/у 900 и 1300 бг пари. :cry:

Пп.http://www.fluke.com/fluke/m1fr/instrum ... ?PID=56052
vk - специалист
Много скъпо това Fluke 2042, в сащ: 720 долара, в amazon.co.uk - около 700 GBP, в немския амазон 813 Euro
Най-тънко го намерих тук: http://www.aliexpress.com/wholesale/who ... -2042.html

Тема "Уред за откриване на кабели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: