Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
NeoBoss - специалист
Ники274 написа:
Защо не се замислиш вариант със светодиоди,дето се казва са почти вечни,има всякакви цветови гами,а и подкарването им е лесно : )
както казах лампата е бактеридицидна , не е обикновена UV лампа , а излъчва във UV-Cгама лъчи които са вредни за човека. Пък и на пазара друг модел такива лампи не съм виждал , такаче моля забравете за сменяне на лампата (просто е невъзможно)

qnass написа:
след като лампата ти е PL9w си купи дросел 7-9-11w Тои трябва да ти свърши работа.Не купувай друг ако на него не е упоменато че става за 9w.Успех
на тоя къде го имам май не е опоменато , проблема е че на пазара никъде ги няма.
Ники274 - специалист
Навремето си правих такава лампа в къщи,уж пречиствах от бацили,ама покрай тях измряха цветята в стаята..... :lol:
NeoBoss - специалист
ако си ги огрявал диектно ще измрат , даже и рак на кожата може да получи човек , затова се затварят във съд през който се пуска поток от въздух че да огрява само него , със водата е същата работа.

проблема е че съм намерил само на едно място да се продават такива лампи , дросели 9w не съм намерил да се продават никъде.
Ники274 - специалист
моята беше самоделка,направих си я от живачна лампа : )
NeoBoss - специалист
те продават в нета всякакви , но няма да се побират във тялото.

моляви забавете за друга лампа това значи да правя сам на ново цял ув филтър. а аз имам здрав само със изгорял баласт.

преди това е работила лампата без да изгаря, значи е възможно, идеята е защо сега изгаря и как да предотвратя това изграяне.
8180 - майстор
NeoBoss написа:
, този път доста п ослабо, съвсем малко се беше скъсала жичката наместих я със въртене но много искреше , и и за 5 мин изгоря жичката достатъчно зада немога да ги допра
Бос,
Сори, че не свършихме работата.
Това с жичките не го разбрах - сигурен ли си, че лампата има вграден стартер?
Ако говориш за нагревателите в края на лампата, те трябва да нагряват 2-3 сек. (през стартера) и после да са изключени.
Дай линк към лампата да погледна, че нещо не е наред.
Илиян Илиев™ - майстор
Ми тия лампи трябва да имат гаранция. Връщай ги докато изкарат подходящи дросели или докато намериш от друго място. :?
NeoBoss - специалист
точно за нагревателите говоря , късат се. преди като бяха с по силен баласт направо липсваха. сега беше скъсана но цяла и въртейки лампата се допираше и светкаше. но ефекта беше по скоро като на електрожен и изгоря повече . Което ме води на мисълта че сме на прав път, но още нещо и е в повече че гори нагревателите.

ето ги въпросните лампи
http://www.prismaecat.lighting.philips. ... _nav=us_en&
това е на сайта на филипс но немога да оправя линка иначе тук на pdf

за съжаление нямат гаранция или поне на мен счетоводителката в склада не иска да ми я смени
8180 - майстор
Често ли се включва/изключва лампата - те при включване работят нагревателите за кратко. Веднъж светнала, може и без нагреватели да изкара цял живот, ако не спре тока.
Нещо започва да ме съмняват вградените дросели (Филипс също започна да гафи), макар при нормалните лампи да не съм го виждал - да греят нагревателите и да свети лампата, ама знам ли. Ако е този случай и за 1-2 часа ще изгорят.
Май ще трябва да поекспериментираш с някаква по-обикновена аналогична лампа, ако има.
Не си написал ясно каквио са тези 3-4 секунди?
"лапата светка 3-4 секунди което за мен е знак че е малко тока и трябва време да загреят жичките."

Не би трябвало да е малък токът (дроселът е за до 11W), пък и да горят нагревателите:?

П.П. Не хвърляй лампите с изгорели нагреватели - живот и здраве може да се стигне до схеми с умножители на напрежение, където ще свършат работа.

Тема "често ми гори енергоспестяваща луминисцентна лампа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: