• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ig_ivanov - специалист
dpp написа:
Да повдигна малко темата..
Микровълнова Деу, няма и две години, нова си е ...
В такъв случай не е ли по-добре гаранционния сервиз да мисли какво и е?
dpp - специалист
Гаранцията е изтекла за съжаление..
Всичко изтествахме, оказа се че е проблемен трафа за високото. Магнетрон сменяхме, но след смяната на трафа тръгна. Странна работа. Ще го огледам за някакъв термо предпазител днес, има някаква пластмаса върху едната намотка, ако няма кофти.... :?
jordanvass - майстор
dpp написа:
Гаранцията е изтекла за съжаление..
Не е трябвало толкова бързо да я отписваш гаранцията. Най-вероятно ти е изтекла търговската гаранция, която е по гаранционната карта. Законът за защита на потребителите обаче ти дава право в 2 годишен срок да предявиш рекламация, независимо, че в гаранционната карта пише по-малко. За съжаление ти вече си правил неоторизиран опит за отстраняване на дефекта и няма как да се възползваш от законовата гаранция.
dpp - специалист
Сменихме трафа за 25 лв и работи. Дано пак не пробие , едва ли е от ниското напрежение в селото ама знам ли... :?
dpp - специалист
Майстори.
Може ли малко помощ, тая микровълнова ще ме умори.. :? Не изкара и месец след ремонта / смяната на трафа/.
Пак отказа и пак май е трафа! Спря да бучи - специфичното бучене на трафа оня ден. Гледам пак яденето студено. Втори път да изгори трафа вече ми намирисва или на проблем от консумация на магнетрона или от калпавото напрежение на селото в което сме. Постоянно примигва и лавира напрежението. Не знам какво да правя вече. Да чукна до сега нямам скапан ТВ или хладилник. А тая микровълнова втори път да думка вече не знам, Мисля да не я правя вече а да зимам нова с гаранция поне 2г е да я оправят та дано случа на читава!
valentino76bs - майстор
Дал си 25 сега още поне толкова и може би пак ядове .....В казана или си я остави за части и си купи една нова до 100 лева има много!
MamaMy - майстор
Това, че признаците са същите не означава еднакъв дефект. Това, че не бръмчи и не топли всъщност е едно и също. Правилно сте отбелязали, че при загряване трябва да бръмчи малко по басово. Почвай пак диагностика. Най-лесно да провериш с пробна лампа дали при включване на печката да загрява, на първичната на трансформатора има напрежение 230 волта. Ако има продължаваш нататъка. Ако няма търсиш преди трансформатора.
dpp - специалист
Оказа се , че се е разпоила едната бубина отзаде на магнетрона на подгряването. Мислих - мислих и му турнах една устрър клема, с тенол ще се разпои там от нагряването, а нямам сребърен припой. Дано държи така. Сега бачка микровълновата.. :-D
pif4o - специалист
Колеги да не пускам нова тема, моята мидея също спря да топли, прочетох темата и съответно се насочих към високоволтовия предпазител, изгорял е, ще купувам нов, ама за да изгори не би ли трябвало да има и друга причина, и като сложа новия да изгори и тои веднага. Щото когато се прецака климатика така стана, беше изгорял предпазител смених го пак изгоря, оказа се един гръмнал кондензатор.
lov - майстор
Ами то причини за да изгори трябва да има за това първо се мери пък после се пробва. Случва се да изгори и само заради претоварване ма нали за това е сложен.

Преди да тестваш първо разкачи двете кабелчета дето влизат в магнетрона и провери дали нямаш верига към корпус. Ако има вече ще обяснявам как се решава проблема. Следващото е проверка на високоволтовия диод и кондензатора. Но как се проверяват търси из форума описано е.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13

Тема "Микровълнова фурна - не топли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: