Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Зависи от това какво разбираш под обикновен нагревател?
:partyman:
fikata - майстор
Neno Er написа:
KingLin написа:
Колега нищо лично ама темата е замряла преди почти 3 години :) :partyman:
Умрела, умрела ама да питам.
Може ли обикновен нагревател 3 кВ да работи на сухо, например в пясък? :?:
Може даже и в джибри полусухо да работи стига да има му осигуриш топлообмен или да го изключваш с терморегулатор.
Тъй като темата е за нагревател за бойлер разбирам,че обикновен нагревател 3 квт е тръбен за бойлер.
Neno Er - специалист
Понеже при нас водата е много варовите и се трупа котлен камък та. Идеята ми е на капака на бойлера да се завари тръба с подходящ диаметър и вътре да се монтира прост тръбен нагревател, а празнината да запълни с пясък. :?
VLADO66 - майстор
Тръбата не се пълни с пясък а се слага сух нагревател за бойлер като този http://apogee99.com/index.php?main_page ... ts_id=3361 Скептичен съм за това което си замислил защото трябва добре да обработиш заварката,а и тези нагреватели са с по-малък живот поради по-тежките условия в които работят/по-малък топлообмен/
Neno Er - специалист
Ясно. Това е само идея. :?
hidrazin - майстор
Neno Er написа:
Понеже при нас водата е много варовите и се трупа котлен камък ...
А защо не се замислиш за един омекотител за вода? Вярно, не е без пари ама върши работа.
MamaMy - майстор
Тези нагреватели са с по-малък живот спрямо стандартните нагреватели, но при нормални условия на работа. При варовита вода се трупа котлен камък и нормалния дълго живеещ нагревател кара точно 6 месеца. Само, че за да се смени се налага да махнеш всичко от бойлера, да го източиш, да свалиш фланеца и евентуално и ново уплътнение. При уж кратко живеещия сух нагревател се откачват два кабела и се измъква. Сменя се с песен. Отделно, че има вариант и с пренавиване и тогава освен, че вече става "дълго живеещ" и цената му вече е съвсем приятна :wink: .
hidrazin - майстор
Да, също така ти топли и банята. :-D
AndroBg - помощник
Neno Er написа:
Понеже при нас водата е много варовите и се трупа котлен камък та. Идеята ми е на капака на бойлера да се завари тръба с подходящ диаметър и вътре да се монтира прост тръбен нагревател, а празнината да запълни с пясък. :?
По принцип може но не с нагревателя за бойлер - той е изчислен за работа във вода 10 Вт/см2
Може да си поръчаш специален за въздух но трябва да е от неръждавейка.
В София - Одрин 4 има си завод за нагреватели машинно е производството и се гарантира качество.
Но по добре си поръчай при тях усилен нагревател щом имаш толкова котлен камък - ще си решиш проблема.
fikata - майстор
Но по добре си поръчай при тях усилен нагревател щом имаш толкова котлен камък - ще си решиш проблема.
Одрин 4, бившия соц. завод "Комуна" произвеждат"машинно" тръбни стандартни нагреватели с фиксиран диаметър и дебелина на тръбата и не приемат поръчки за "усилен"награвател извън тяхната номенклатура.
Има други фирми за това,но да не им правя реклама.

Тема "Смяна на нагревател на бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: