В такъв случай значи ли това , че нарочно се опитваш да подвеждаш потребителите на форума с невярна информация? Това за тебе може да е място където да пишеш небивалици , но за всички останали е място където споделяме ФАКТИ!!!
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Тани
- модератор
54 мнения в "Това става ли да се ползва като UPS ?"
Тани
- модератор
valat111 написа:Още веднъж на въпросите на Тани: 1/ При спиране на тока настолния компютър продължава да работи още няколко часа /времето е зависимо от данните на UPS-a/. 2 Да-когато се яви отново мрежовото 220 в/ акумулаторът се зарежда отново, за да е годен за следващи изненади. 3/ Идеята за създаване на UPS не е свързана с лаптопите, те си имат собствени акумулаторни батерии. И последно- батерията ми на лаптопа умира след около 2 часа, а през UPS със зареден акумулатор, лаптопа работи повече от 24 часа.МнениеПубликувано на: 2 Сеп 2011 0:13:03
За мен това са абсолютни небивалици и ако моите знания по електроника са нулеви , то твоите би трябвало да са силно отрицателни за да твърдиш подобни неща !!! Поне да не беше снимал UPS-a!
Тани
- модератор
Сега видях още една глупост която си написал преди малко, като си редактирал мнението си!
ПП
Недей раздава определения кой какъв е , а отговори на конкретно зададения въпрос! Само за сведение напълно изправен акумулатора на чисто нов UPS като твоя изкарва около 15 минути! Не знам какво очакваш от твоя! Това , че очакваш да работи часове и дни , а той изкарва само 15 минути , не значи , че ти е повреден акумулатора!
valat111 написа:ОК UPS-a....48 часа с 100-ватова крушка изкарва....//т.е.свети/Не каза колко изкарва в момента UPS-a с повредения акумулатор! Това също е факт , който умишлено премълчаваш за да подвеждаш потребителите като се правиш на спец по електроника.
ПП
Недей раздава определения кой какъв е , а отговори на конкретно зададения въпрос! Само за сведение напълно изправен акумулатора на чисто нов UPS като твоя изкарва около 15 минути! Не знам какво очакваш от твоя! Това , че очакваш да работи часове и дни , а той изкарва само 15 минути , не значи , че ти е повреден акумулатора!
valat111
- специалист
Тани: 1 не подвеждам никакви "потребители'. защото не продавам нищо! 2-ро...знанията ми по електроника в сравнение с твоите са от земята до небето!3-то надникни в друга тема когато смених НИЦД /никек-кадмиев акумулатор/ с ОЛОВЕН....знаеш ли защо Тани?...сигурен съм, че на автомобила ти акумулаторът е оловен...ако искаш литиев....ще трябва да платиш 9 000 долара за акумулатор....е....от там насетне сметките?????
valat111
- специалист
Не каза колко изкарва в момента UPS-a с повредения акумулатор! Това също е факт , който умишлено премълчаваш за да подвеждаш потребителите като се правиш на спец по електроника. Не усешта ли, че си смешно момченце!...неработя във фирма, произвеждаща акумулатори...с повредения акумулатор, ефекта на UPS е равен на 0
Gadnyara
- специалист
valat111 написа:И последно....форумът е страхотен....ако нямяше модератор ТАНИОчевидно си имате лична игра...
Но за да не е подвеждаща информация за незапознатите колеги, редно е да ревизирате тези числа (24ч. с лаптоп и 48ч. със 100W активен товар)!
Ето един каталожен параметър на батерия серия FGH на FIAMM, 12V/9Ah:
При отдаване на около 80W (8.27А) и максимален разряд 9.6V издържа 45 минути.
Идеалната постановка: Батерия, амперметър и товар, без останалата част от UPS (загуби).
Тани
- модератор
Ето човек който разбира от електроника ти го сметна! За да ти свети една 100W лампа 48 часа ти е необходим акумулатор 12V 400Аh без загубите! Твоя такъв ли е? Сега понеже си много голям спец по електроника сигурно имаш мултицет и може да мериш с него , премери си ТОКА НА ПРАЗЕН ХОД( без консуматор) който черпи UPS-а от акумулатора и си сметни за колко време ще ти издържи акумулаторчето което е в общия случай 12V 4 Ah.Понеже няма да го измериш ще ти подскажа - около 10 А (по памет - мерил съм го преди 3-4 години) С две думи не може да си заредиш дори GSM-а преди да се изтощи акумулатора, а да не говорим да ти работи лаптопа 24 часа . Един достоен човек би се извинил пред тези ФАКТИ
Но на тебе модераторите са ти виновни! Особено един от тях . Само да спомена , че досега не съм ти давал бан и ми е под достойнството да ти дам при положение , че съм влезнал в спор с тебе! Всеки завършил 5 клас може да прецени кой говори глупости в случая ! Ако все пак си просиш бан се обърни към някой друг колега!

valat111 написа:Тани: 1 не подвеждам никакви "потребители'. защото не продавам нищо! Ако аз твърдя че в Сопот ще има концерт на Мадона и кажа точни дата и час на концерта и местоположение трябва ли да продавам нещо за да се каже че подвеждам хората?
2-ро...знанията ми по електроника в сравнение с твоите са от земята до небето!
Така е , аз не мога дори да си помисля с акумулатор 48Wh да захранвам 100W лампа за 48 часа.
3-то надникни в друга тема когато смених НИЦД /никек-кадмиев акумулатор/ с ОЛОВЕН....знаеш ли защо Тани?...сигурен съм, че на автомобила ти акумулаторът е оловен...ако искаш литиев....ще трябва да платиш 9 000 долара за акумулатор....е....от там насетне сметките?????
Това дори не разбрах какво общо има с темата![]()
Тема "Това става ли да се ползва като UPS ?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература