Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
solar_entusiast - специалист
batvenko написа:
Би ли ми обяснил що за устройство е това.
Отварял съм доста бойлери и в балона има една дълга тръба, стигаща почти до горе, за топлата вода и една къса, сплескана в горния си край и пробита отстрани, за студената вода. На някои има, така наречената, шапка на нагревателя за бързо затопляне на малко количество вода.....
Е това го вършат точно тези две тръби.
Дългата взема водата от най-високата точка, респективно най-топлата вода.
А късата и приплескана с отвора отстрани подава водата в долната част по начин минимизиращ размесването на горещата и студената водата.
Лично съм попадал само на един такъв случай и проблема беше, че тези тръби бяха пластмасови и от високата температура на водата се бяха огънали и намалили ефективно използвания обем на бойлера.
angel_ov - специалист
jamezon написа:
angel_ov написа:
Незначителна.

КОЕ?
Разликата с 2 см.
iliya_i - майстор
jamezon написа:
Резултатът след издърпване на сондата е 138 литра по водомер...
138 литра -69 литра/70 градуса + 69 литра студена (10 градуса) = 138 литра/40 градуса. Май трябва да смениш бойлера с по-голям (или жената :lol: )
jamezon - специалист
Да,да явно е имало някакъв проблем,който се е,възможно е и тези 2 см да са помогнали знае ли човек,аз го казах приблизително,но продължавам с нахалството си и я издърпах с още поне 5-6см :snakeman: сега вече ни стига(няма да сменям нито жената, нито бойлера :D ). За схемата никой нищо не каза,дано поне е полезна на някого ако има проблем със свързването.
iliya_i - майстор
Утре очаквам нова тема "Бойлер - защо изключва термозащитата", а ако успееш да разрешиш и този проблем после може да те покажат и по телевизията...

Тема "Бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: