Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
rettere - специалист
Айде извадете отлепен цокъл от фасунката без да сте изключили бушона.
Може да се сложи нещо на ключа да не реагира на движение,ама нали електрониката дърпа ток през лампата.Демек нямаме пълно изключване на фазата - за това говоря....

Същото е когато в ключа има глимлампа - трябва да гасиш от бушона :idea:
hidrazin - майстор
Ако е само глимка ще рискувам да не гася от бушона. :partyman:
rettere - специалист
еййййй веднъж да сме на едно мнение - съгласи се , че има риск :goodman:
hidrazin - майстор
Само ако ключа е със сензор за движение.
За глимката - не.Чак пък да ме е страх да барна фазомер?
:partyman:
deniss - специалист
Здравейте и честита ви Коледа,

Искам да ви помоля за малко помощ. И аз днес се сблъсках със същия проблем, описан от ditronix. Купих си един от тези турски/китайски двупроводни ключове, който си работеше добре с обикновена крушка с нажежаема жичка (като изключим факта, че понякога май се включва сякаш дори и от течението, но не това е главния ми проблем). Проблема е, че искам да сложа луминисцентно осветление с баласт, който за жалост не затваря веригата така както крушката със съпротивление ~40 ома.

Сега въпросът ми е има ли двупроводен ключ на разумна цена (да кажем докъм 50, макс 100-ина лева), който да няма този проблем.

Или пък си мислех дали може да се намери едно трафче, чиято първична намотка да затвори веригата с малкото си съпротивление, а вторичната намотка да захрани баласта. Не знам дали изобщо има такова тарфче от 220V на
220V, а дори и да има дали изобщо това ще сработи.

И въобще какво мога да направя без да се вкарвам в сложни филми и прокарване на кабели, защото аз не съм чак толкова в час като вас.

Поздрави и благодаря предварително.
sinbor - специалист
Вчера си купих и монтирах осветително тяло за 20 лева/естествено китайско/ с вградени сензори за движение е светлина. С няколко настройки на тримерите лампата надмина очакванията ми през деня не се включва изобщо, а през нощта ме хваща от около 5-6 метра. Гаси се според зададеното време.
k_garchev - специалист
Може ли един линк да го видим или поне модел нещо?
vk - специалист
По правило луминисцентните лампи не са за често включване и изключване, съответно не е желателно да се поставят след датчик за движение. Ако целта на подмяната е енергоспестяване, помислете го добре, колко често ще се включва/изключва и колко дълго ще свети, защото и с нажежаемата жичка, не се хаби много енергия, когато светването е за кратко и не много често.
zimel - специалист
sinbor написа:
Вчера си купих и монтирах осветително тяло за 20 лева/естествено китайско/ с вградени сензори за движение е светлина. С няколко настройки на тримерите лампата надмина очакванията ми през деня не се включва изобщо, а през нощта ме хваща от около 5-6 метра. Гаси се според зададеното време.
Аз си сложих два датчика за таванен монтаж на 360 градуса. В различни помещения са, но имат един и същи "дефект".

Като ходя срещу тях ме " хващат" от много близко разстояние- почти съм на метър от тях, като обикалям около тях ме хващат и на 5 метра. Това е кофти ефект за коридорни помещения.

С чувствителността това не се променя, все си е същото.

Моите са от евтините китайчета, но ми е интересно при скъпите модели като на легранд , дали е същото? :?

Иначе си работят вече втора година, ама този ефект все си мисля, че не е от чуствителността ами зависи от броя клетки на френоловата леща, вие как мислите?
sinbor - специалист
Изхвърлил съм кашончето, но я нарерих в нета
http://www.lb-light.com/products%20600-20.htm

Прикачен файл

802.jpg
802.jpg (19.45 KиБ) Видяна 5694 пъти

Тема "ключ със сензор за движение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: