• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
PCL82 - майстор
То след като ще се пуска второ захранване то трябва да дойде от отделен електромер и отделен главен предпазител, иначе нищо не се печели.

Освен това при 6мм2 предпазителят трябва да е 35А стопяем, или 40А автоматичен. Това, че на основата пише 63А не значи че толкова трябва да сложиш, толкова е най-голямата вложлка, която може да поеме тази основа, но не и твоите 6мм2. Сигурно на електромерът ти пише 40А (10А).

Допълнителен проводник трудно се тегли, когато в тръбата има вече други, само на правите очастъци ще стане. От етажната кутия до апартамента може да се наложи да извадиш всички проводници и после да ги вкараш отново, заедно с новото захранване.

Най-добре е да подмениш и старото захранване и да го използваш да издърпаш новите проводници.

При 6мм2 трябва да имаш 3 проводна инсталция- фаза1, нула1, земя 1 + фаза2, нула2 и земя 2--общо 6х6мм2

От 10 мм2 нагоре можеш да имаш и двупроводно захранване:
фаза 1, комбинирана нула 1, фаза 2 и комбинирана нула 2--общо 4х10мм2

4х10мм2 заемат по-малко място от 6х6мм2, струват по-малко и носят повече мощност.
vvventsi - специалист
Най малкото сечение на кабела за система на заземяване TN-C трябва да е 16mm2!!!
valentin112 - специалист
posting.php?mode=quote&f=11&p=374922
vvventsi - специалист
valentin112 написа:
http://www.napravisam.bg/forum/posting. ... 1&p=374922
Защо го даваш този линк към темата за ампер клещите,какво общо има с тази тема?
valentin112 - специалист
Щом не можеш да "вденеш' цитирам 8180 "Чукча не ЧИТАТЕЛЬ, а писател" -
vvventsi - специалист
И какво искаш да кажеш?!
valentin112 - специалист
[quote="vvventsi"]И какво искаш да кажеш?![/quote Дали прегледа оня линкhttp://www.filkab.com/files/category_fi ... 442_bg.pdf тук не излиза Венци, копи и го вкарай в гуглето
valentino76bs - майстор
valentin112 написа:
valentino76bs написа:
Pablo написа:
Нулата е яка...а за двете домакинства...сложно е :).

10 квадрата не знам дали ще минат безпроблемно през “дядовата ръкавичка" .
Нулата 16кв. а фазата 6. :lol: ......я дай малко по подробно ако искаш найстина съвет който да ти свърши работа независимо дали ще стане или не.

valentino76bs, би ли ми отговорил на една питанка: ако по някаква причина /прегряване от лоша връзка или друго/ отпадне един от захранващите проводници предпочиташ кой да е-фаза или нула?
Tова съм го дал така примерно защото ми стана смешно като каза нулата е яка сложно е...яка яка колко да е яка и колко да е сложно...:)...а на въпроса ти ако отпадне ли....ами ако е двупров. изпълнението....нулата ако изчезне лошо.
Ники274 - специалист
valentino76bs написа:
Pablo написа:

Нулата 16кв. а фазата 6. :lol: ......я дай малко по подробно ако искаш найстина съвет който да ти свърши работа независимо дали ще стане или не.
Даже е малка нулата ако се ползва за няколко консуматора на една и съща фаза,смееш се прибързано преди да помислиш ;)
valentino76bs - майстор
Ники274 написа:
valentino76bs написа:
Pablo написа:

Даже е малка нулата ако се ползва за няколко консуматора на една и съща фаза,смееш се прибързано преди да помислиш ;)
Не ме разбра за какво се смея,за коя нула ми говориш ...имам предвид която захранва ап табло. Не съм видял различна квадратура да се слагат фазовия и нулевия пр.
Последна промяна от valentino76bs на чет дек 01, 2011 5:31 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "Препоръчайте модел кабел 6кв.мм лесен за прокарване в канал" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: