Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
А ти правил ли си експерименти да изгоириш бобина изчислена да работи на променлив ток, включвайкия на прав ток при по-високо напрежение от работното?
Да.За около 3-4 минути и предава богу дух.
Иначе тоя грец дето са го нарочили наистина е калпав.
zimel - специалист
:? Тая мойта ще да е била с двойна лакова изолация...пет часа изпичане иии... няма пробив, а беше горещо, не е като сега -12 градуса. :?
hidrazin - майстор
Ииии... То е станало като дето помня от едно време "Печено пиле - 1300 години България" ! :hot:
То не е добре да се пече дълго защото почва да пуши и опушва неща дето не трябва...
Иначе - траф от micowawe, един диод ( не грец ) и четири кондензатора 10uF/1000V.
Ама да ти кажа и трафа вижда зор.
Айде стига толкоз!
zimel - специалист
hidrazin написа:
Ииии... То е станало като дето помня от едно време "Печено пиле - 1300 години България" ! :hot:
То не е добре да се пече дълго защото почва да пуши и опушва неща дето не трябва...
Иначе - траф от micowawe, един диод ( не грец ) и четири кондензатора 10uF/1000V.
Ама да ти кажа и трафа вижда зор.
Айде стига толкоз!

Ееее...ДобЪр си, който си го може... :prayer: :)
hidrazin - майстор
Кажи баба "тенкю" ! Нямаше нужда, а беше преди 4 години и то за един много хубав човек.Не съм го виждал от тогава - грях ми на душата!
Но стига сме спамили, ами да видим какво да ги правим тия маймуни.
valentin114 - специалист
hidrazin написа:
За реотаните си прав, малко разбират.Ама компресора на хладилника, на неинверторния климатик и разни трансформаторчета разбират прекрасно!
Пък и обикновените лампи светят като 100W-ови.
Обикновена, 120 ватова-да. Сега направих експеримент. 232 V от мрежата-грец, включвам лампата след греца /60 W/-все едно и също свети /както в мрежата/. Меря след греца-209 право напрежение...П.П. тоя мит е разбит :-D
hidrazin - майстор
А къде дяна кондензатора след греца???
valentin114 - специалист
hidrazin написа:
А къде дяна кондензатора след греца???
В някое от чекмеджетата, утре-нов опит, с кондезатор и ще докладвам.
zimel - специалист
Напрежението след греца го умножаваш по 1,41 и получаваш максималната стойност:

пр1 / 209 х 1.41 = 295 волта
пр2 / 220 х 1.41 = 310 волта

Това е като добавиш електролитен кондензатор след греца.
paralesa - специалист
Вие се захванахте с теоретични глупости и темата стана... Нека автора пише прав ли съм,че става въпрос за кооперация населена с цигани...Ако е съм прав,каквото и да прави,оправия НЯМА!!!

Тема "Крадливи съседи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: