Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Gek - специалист
да отиде да се топли с неговите изобретения в някоя панелка без ТЕЦ........
hidrazin - майстор
...първи етаж, еркер и външни стени север-запад.Под него не отоплявани гаражи. :finga:
pavelari - майстор
Хора 650 Вата на час означава уред с мощност 2000 вата, който работи в 1/3 от времето - едно темперирано жилище абсолютно отговаря на тези параметри - и като цена си е толкова - около 80-90 лева за месец. Гарантирам, че ако имате вътрешна изолация - можете да се отоплявате с 600 ватов уред и да имате температура 24 градуса. Нищо нередовно... Колкото до силата на тока - ако отрежета нулата на електромера - разчитате само на силата на тока :)
DMN - майстор
На клипа се казва - "стара кооперация, без особено добра изолация...." и "самоделни печки има във всички помещения, работят без да се изключват от октомври..."
Според изобретателя - "цялото жилище в момента се отоплява от 624 вата".
Мога да повярвам на това само, ако си свърже неговите уреди към да речем един дизелов генератор на ток със изходна електрическа мощност не повече от 650 вата, тогава да видим откъде ще изкара 20 пъти по-добра ефективност на неговите уреди от електрическия радиатор. Ако в жилището му без да включва никакви отоплителни уреди е 21-22 градуса, може и да стане с тази мощност 24 градуса, което обаче не отговаря на условието - "без особено добра изолация".
DMN - майстор
Ето този клип много добре показва, как се прави 100% икономия.
http://www.youtube.com/watch?v=u4m1hRk4 ... re=related
Понеже имам абсолютно същия ватметър, мога да кажа, че това на клипа е 100% манипулация на измерващия уред, в случая ватметъра. Много добре се вижда, как се използва само тока без напрежението, както и нашия приятел самообявил се за "изобретател" най-вероятно си мисли, че го постига. На клипа на 6.58 минута се вижда, че напрежението,което показва ватметъра е 1.3V,а тока 0.252А и лампата свети та се къса, ама що братушката като вярва на това напрежение не вземе да хване жиците и да докаже, че там има 1.3V? Мощността даже и до нула стига според ватметъра, а лампата свети ли, свети...
Не съм сигурен обаче, че тези новите електромери се влияят от такива уреди за манипулация, но може и да става не знам. Но не на мен тия с тези "изобретатели".
nikivd - специалист
И как показа 17 вата когато "няма" напрежение :-D
piron45 - майстор
Аз пък мога да ви кажа че до миналата зима живеех в апартамента на жената и се отоплявахме на духалка в хола, където спяхме без да използваме нито ток нито напрежение :lol: Причината обаче е тривиална. През стаята минава голям комин, който беше през цялата зима топъл, че даже и горещ. Комшията под мен беше горски и се топлеше на камина. Човека не жали дървата и температурата в нашия хол се държеше около 20 градуса. Случвало се е да си направя майтап с него като му се обадя по телефона и му кажа да хвърли някое дърво в камината че жената е гола. :lol: :lol:
Сега си топля къщата с три климатика, но не става без ток и напрежение :x

Тема "Да отопляваш дома си с енергия за шест крушки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: