Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mgbagera - специалист
Тук го правят с 3 и така като гледам работи безпроблемно :?
https://youtu.be/ol3kS7tpO8w
iliya_i - майстор
Ако забелязвате (около 4:30 - 5) първичните са свързани в паралел, а вторичните са последователно. Целта е с малък брой намотки да се извади по-високо вторично напрежение. Но е много важно и да се съблюдават посоките така, че вторичните да се сумират а не изваждат.
hidrazin - майстор
В никакъв случай паралелно дори при еднакви трафове и дори и да си мислите че са еднакво навити.
Кабел от маса на електрожен е най-лошото което може да се избере за навиване - дебела изолация.
:partyman:
Krass - майстор
Що бе, при еднакъв брой навивки на първичните, що да не стане. Заради различно Ku ли?
mgbagera - специалист
Ами ако обединя и двата в един общ с две първични и една вторична дали ще е по ефикасно от 2 в паралел ?
Примерно като този луд руснак (в профила си има наистина откачени изпълнения) :shock:
https://youtu.be/YMmfYHG1gfA?t=147
Krass - майстор
Добре де, защо искаш да го правиш с два трафа. Някой стар електрожен няма ли наоколо. Или пък вържи вторичните последователно, но с възможно най дебелия проводник с най тънката изолация, така че да изпълниш въздушната междина.
mgbagera - специалист
Електрожен нямам но сериозно обмислям да си взема някакъв заваръчен апарат като за начинаещ.
За вторичните ясно че ще са последователно но за първичните се изказаха различни мнения.
Още в началото ми стана ясно че с кабела от електрожен няма да е много удачно заради дебелата изолация но го сложих колкото за проба. Сега ще търся друг с по тънка изолация.
Krass - майстор
За първичните няма две мнения. Свързват се в паралел на 220V.
iliya_i - майстор
mgbagera написа:
.... но за първичните се изказаха различни мнения.
Като свържеш две първични за по 220V всяка последователно, и ги захраниш от 220V какво ще постигнеш? Я тези дето са изказали такова мнение, без да съзнават какво говорят, да се мотивират. :rock:
mgbagera - специалист
А хидрата за вторичните ли намекваше в горното мнение ? Вероятно съм го разбрал погрешно мислейки си че говори за първичните.

Тема "Свързване на трансформатори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: