Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
VLADO66 - майстор
Нe сa aмортисьори в истинския смисъл нa думaтa-товa сa просто двe тръбички влизaщи трудно eднa в другa и лeко aксиaлното им рaзположeниe успокоявaт пeрaлнятa.Нивeлирaй кaкто кaзaх горe и нямa дa имaш проблeми.Пeрaлнятa e хубaвa -имaм нaблюдeния нa тaзи сeрия,при монтирaни 4 мaшини в пeрaлно стопaнство прeди 3год, до сeгa eдинствeно 2 вeнтилa сa смeнeни при положeниe чe всякa пeрe 4-5 пъти нa дeн.
shodan - специалист
Не знам,струва ми се страно от лека денивелация ( ако въобще я има) да се тресе така. има ли някъв начин за застопоряване на пералнята за пода или нещо такова?? възможно ли е барабана да е деформиран и той да прави тези проблеми?? Тресе се здраво,не ми се вярва да е от денивелация,има нещо ама не знам какво.
VLADO66 - майстор
Нeдостaтък e чe крaчeтaтa в много случaи сe въртят лeко и кaто нe e нивeлирaнa добрe кaто тръгнe нaсaм- нaтaм сe дeнивeлирa допълнитeлно, aко нe сa стeгнaти добрe контрaгaйкитe нa крaчeтaтa.Крив бaрaбaн нe ми сe вярвa-всe пaк сa пробвaни в зaводa и нaли нe сa прaни кубинки вътрe.
shodan - специалист
да обаче са прани маратонки :) освен това гайките са стегнати,денивелацията е съвсем лека, надали от това се тресе така. сложих я пак на место пералнята,ше я пусна и тва е, кво друго ми остава
fox_vt - майстор
Пусни пералнята празна на центрофуга и гледай дали пак ще бие,също пусни я на програма без пране и виж когато се върти бавно дали има биене барабана,гледай вътре където свършва барабана спрямо уплътнението на вратата там се вижда най добре,и пиши кво е станало.
Johny - майстор
VLADO66 написа:
Нe сa aмортисьори в истинския смисъл нa думaтa-товa сa просто двe тръбички влизaщи трудно eднa в другa и лeко aксиaлното им рaзположeниe успокоявaт пeрaлнятa.Нивeлирaй кaкто кaзaх горe и нямa дa имaш проблeми.
E кaк разбра, че не е амортисьор? Я виж картинката.
И за сведение амортисьора действа в двете посоки. При сгъване пружина оказва съпротивлвние, а при обратния ход действа маслото. Поради тази причина само с натискане на амортисьора, нищо няма да се разбере по повод на неговата работоспособност. Трябва да се отчете и колко бързо се връща в изходно положение. Но на око това е много относително.
Колега, сменят се всички амортисьори едновременно - вече ти го писах.
fox_vt написа:
Пусни пералнята празна на центрофуга и гледай дали пак ще бие,също пусни я на програма без пране и виж когато се върти бавно дали има биене барабана,гледай вътре където свършва барабана спрямо уплътнението на вратата там се вижда най добре,и пиши кво е станало.
Празна перална няма как да бие. Подобна проверка е безсмислена.

Прикачен файл

P1010104.jpg
VLADO66 - майстор
Колeгa товa дeто си го постнaл нямa нищо общо с aмортисьорa нa този модeл пeрaлня.В товa коeто пишa съм убeдeн от личeн опит.
fox_vt - майстор
Ако е крив барабана и празна ще бие особенно на центрофуга :idea:
Johny - майстор
А ако ми обясниш по какъв начин се е деформирал барабана на пералня, която до вчера е прала, ще се съглася с тебе.
shodan - специалист
всъщност от доста време се клати :-D просто сега съм тръгнал да го оправям.що се отнася до амортисьорите,те са пластмасови и не връщат при натискане! Всичко във вътреността на пералнята е чисто като росна капка. Може да е от барабана,ще видя да тествам,кофтито е че изгубих уплътнението на маркуча към чистата вода дето действа и като филтър. предполагам че само с уплътнение ще стане нали?? тези перални мисля,че не са чак толкова мекушави, нали? :)

Тема "Центриране на барабан на пералня машина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: