Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gecata82 - специалист
pandov. написа:
Да hidrazin ме е разбрал точно. Значи от таблото с електромера на улицата до под стрехата на къщата си идва хубав кабел 2x10 кв ,аз сменям участъка от подстрехата на къщата до таблото с предпазителите (това е проблемния участък ,защото е снаждан 3 пъти и то с 4 кв кабел ) Та като закарам тоя 10кв рекордоман в таблото с предпазителите трябва да го разклоня - един да вържа за главния предпазител а другия да продължи към една лятна кухня която е до къщата
ето нарисувах го за по разбираемо ( за нулата ще е по същия начин ) Тия дни съм до късно на работа и още не съм го свързал така че ако имате други идеи ще се радвам да споделите
Според мен: сменяш главния предпазител с един автоматичен 63 А в който влизат 10мм2, и от него вадиш този за кухнята 6 мм2 (защо е необходимо ако стане нещо в кухнята и изключи предпазителя при електромера да тичаш на улицата да отваряш таблото там и да си пускаш тока на къщата от там) и този за къщата. Мисля че два кабела по 6 мм2 ще се хванат хубаво в предпазителя.

Тема "въпрос за полагане и свързване на кабел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: