• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fox_vt - майстор
Бат Иво написа:
Оня ден същият такъв *електрожен* един испанец си го купи от Лидл и го донесе да заварим едни фусове.
След точкуване на два 12мм. желязо с 4-5 залепвания на електрода,великата машинка загасна!?
Не знам изгоря ли или изключи но човека се ядоса и я върна в магазина!То си е за яд де!
Така че пълен боклук!
:lol: :lol: 4-5 залепвания #-o ми то това си е късо бре колега и товари най много машината ти какво очакваш.Виж испанеца и него не го знам кво очаква за българина ясно ама и те щом взеха да търсят евтиното....
Virtuozo - специалист
Фусове: Пети на стълбове,основи на фундаменти,съединителни плочи и все такива определения ми идват към думата фус. 12 милиметра плоча с 80 А елжен от магазин за продажба на боза и тоалетна хартия е те това е проба в бойни условия =D> Е не няма да лепи е няма да умре :prayer: На испанеца казахте ли му като си вземе парите да отива да търси електрожен който прилича на акумулираща печка с кормило от горе :-D 315 СЗ ще му перка фусовете по-добре. Ако не вярва да пита Колева,може и да не духа даже ама ако му помага що пък не :tonqe:
koleva83 - специалист
Колева би препоръчала и на автора и на испанеца да си вземат по един " Кракра" и при постоянен товар 160 А и електроди 3.25 да си свиркат. :mrgreen:
Ама кой взема насериозно Колева...нали само аватарите и гледат. :mrgreen: А разни модератори си избиват комплексите триейки темите и...
LazarGanev - "Велик майстор"
А бе подценявате вий Колева, ама... :lцl:
255388 - специалист
Скоро и аз бях пред този избор, но разума надделя и се отказах.
Сега съм доволен от новата ми вентилаторна количка. Само с 2.5мм съм го пробвал до момента на около 90А, понеже такава работа ми се отвори. Загряване няма. Имам мерак да го напъна и на 4мм да видя как ще се представи, но има време...като понапредна със заварките. Но като цяло за тия пари много ме радва... :supz:
lecki - специалист
Колева и някои други спрете стези аватари че много време ми отнема
да чета постовете ви. :-D
А по темата и аз бях се запалил по една промоция но почетох малко
и си взех Български (то ясно че с китаиски части) инвертор на 130А
и щом аз мога да заварявам с него значи е супер. :supz:
Krass - майстор
255388 написа:
Скоро и аз бях пред този избор, но разума надделя и се отказах.
Сега съм доволен от новата ми вентилаторна количка. Само с 2.5мм съм го пробвал до момента на около 90А, понеже такава работа ми се отвори. Загряване няма. Имам мерак да го напъна и на 4мм да видя как ще се представи, но има време...като понапредна със заварките. Но като цяло за тия пари много ме радва... :supz:
Напрежение на празен ход 48V Това как пали при това ниско напрежение. :? Досега съм навил десетина машинки и винаги съм ги оставял на 62-63 V
pansim - майстор
koleva83 написа:
Колева би препоръчала и на автора и на испанеца да си вземат по един " Кракра" и при постоянен товар 160 А и електроди 3.25 да си свиркат. :mrgreen:
Извинете колежке Колева, но на 160А КРАКРА-та е с 30% време за работа.
И въобще защо си купувате трансформаторни кютуци? Освен цената, други предимства нямат.
koleva83 - специалист
pansim написа:
koleva83 написа:
Извинете колежке Колева, но на 160А КРАКРА-та е с 30% време за работа.
И въобще защо си купувате трансформаторни кютуци? Освен цената, други предимства нямат.
За домашни непрофесионални дейности цената е от значение.
Все пак автора няма намерение да си вади хляба със заваряване.
pipilica - майстор
Тва духането е голяма работа определено помага много. Имам една китайска дървесина за около 100 лева от практикер с добавен вентилатор и досега не е изключвала термозащитата въпреки че съм горил и по 5-6 електрода 2.5 един след друг. За домашна работа е супер.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13

Тема "Съвет за електрожен от Лидл" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: