Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
a_stoev - майстор
Мaмa му стара, Идеята на защитата е ако ти залепне контактора да има какво да предотврати аварията. Ако щеш 1000 елемента сложи на оперативната верига ако ти залепнал/блокирал контактор няма спасение. Затова му предлагаме да свали шалтера. толкова ли е сложно за разбиране?
gogo7777 - майстор
2 термометъра 2 контактора........Ако и втория залепне, тогава трябва да мислим за защита на защитата и т.н :-D
hidrazin - майстор
Ми ако му залепнат и двата контактора? :?
Да вземе да сложи един такъв. Тоя няма да залепне:
Gas-insulated switchgear
:partyman:
VLADO66 - майстор
Абе човеко,в мазето имам бойлер с вързан термурегулатор през оперативната на контактор произведен преди 35 години в ГДР.Как пък един път не залепна.Слагай два пъти по-голям контактор или SSR(ама идва скъпо щото трябва охлаждане) и не се бой.
fikata - майстор
искам да има отделно друг товаров предпазител който винаги да е включен и втора управляваща верига която да го изключва при повишаване на температурата над допустимата
Сложи си тогава трифазен автоматичен прекъсвач с минималнонапреженова защита/ или с допълнителна минималнонапреженова приставка/ свързана с н.з. контакт от втория терморегулатор.
KingLin - майстор
vk написа:
Аз това MX (за което говори KingLin) съм го виждал като iMX на Шнайдер - максимално-напреженова защита, т.е. ако напреженето мине с 10 или 15% нагоре, това устройство бута палеца на предпазителя. Поставят се едно до друго - единия палец закачва другия. (ето от указателната картинка в кутията). Не знам дали това може да се управлява от друго място.
Изображение
Да това МХ (за което говоря аз :) ) също сваля палеца на предпазителя. Може да се управлява отделно, то даже това му е замисъла като има 2 варианта: 1. подадено му е напрежение и ако то отпадне изключва. 2. При импулс изключва. В неговия случай мисля че е най-подходящото решение едно такова в зависимост какво ще му подава.

Тема "Търся норм. затворен контактор който да се отваря при сигнал" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: