Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Папуас - специалист
gogo7777 написа:
По.добре е. Така няма да "офазяваш" водопровода в сградата при вашия проблем с калпавата нула или заземяване. Не съм техник и не съм компетентен да давам акъл за този опасен случай, но ми е странно, че са ти казали да се презапасиш с тоя мост. Не е професионално отношение от техник. Но нека компетентните участници във форума се произнесат по случая.
Че защо? Той с тази връзка просто възстановява старото положение, както когато е бил скачен с металните тръби. Без този мост е по-опасно. Меката връзка има много "тънък" контакт при оплетката. При една грешка на техници, при мен меката връзка светна като крушка и се стопи. Шарна вода и ако не си бяхме у дома, щеше да стане като след цунамито в Япония. Да не говорим че детето беше близо и можеше да се случи... не ща и да си мисля. Оттогава и аз сложих такъв мост от замасяване за камион.
vk - специалист
Друго възможно предпазно решение е минимално-напреженова защита(поставена при апартаментното табло), която ще изключи захранването, ако преди нея се загуби или разхлаби нулата. Изключването става чрез бутане на палеца на главния предпазител(бушон). при Шнайдер тя е iMN. (на втората снимка се вижда по-добре)
Изображение, Изображение
gkamenov - специалист
Това, доколкото схванах, би следвало да изключи съседния предпазител (прекъсвач) по чисто механичен начин, през палеца, ако напрежението падне. А ако енергото спре тока, това би следвало да изключи, после само ли ще включи съседния прекъсвач, като дойде тока?
hidrazin - майстор
Не. Включване на ръка.
:partyman:

Тема "Голям проблем с бойлера или с тоците" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: