• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 14
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
crez - майстор
Мисля че тази ще подходи.
L - Фаза
N - Нула
ТН1 - терморегулатор
RH1 - топлинно реле на компрессора
RA1 - пусково реле на компрессора
SL1 - индикаторная лампа(на мраз тази лампа липсва)
IL1 – изключвател на лампата за осветление на хладилника
L1 - лампа за осветление на хладилника
CO1 - компресор
http://www.stinol-repair.ru/diagram_stinol_101.html
dvdraider - помощник
аз имам само компресора интересува ме какви кондензатори ми триабват и как да ги вьржа за да проработи искам да си направия компресор за вьздух все пак благодаря за схемата но не ми вьрши работа
stamenov1 - специалист
Ще ти трябва само пусковото реле. Но от време на време трябва да му се долива и по малко масло за компресори, иначе блокират. А отделно и един маслоуловител на изходната тръба.
dvdraider - помощник
можеш ли да ми дадеш малко повече информаця за масло уловителя на изходната траба
lov - майстор
Представлява метален съд който държи на налягането и вътре е пълен с метална вата. За такъв компресор обема му е около 250мл. На дъното се слага изпускател за да може от време на време да се източва защото лови не само маслото но и влагата от въздуха. Ако то е проблем да го направиш със заварки от някаква тръба, при добро желания можеш да си го стъкнеш от подходящи ВиК части само на резбови зглобки. Може и без вата но с нея е по ефективен.
dvdraider - помощник
благодаря за отговора ако е вьзможно да ми дадеш снимка за да си го направя горе доло сьм наясно какво трябва да стане но друго е като го видиш мерси за описанието все пак shotik е дал от весник монитор снимка но не се разчита добре :thumbs:
lov - майстор
Е снимки нямам. Много вода изтече кога се занимавах с такива детски играчки. Но вземаш една тетка 1"" за правите отвори преход от 1" мъжко на 1/2" женско и в него навиваш един ръчен обезвъздушител за радиатор от най евтините. Мисля че нямат 2 лева. Та тва ще ти е изпразнителя. За отсрещната страна пак нещо подобно като си правиш сметка какво ще завиеш за да захванеш маркуча дето ще ти излиза въздуха. На напречния отвор и там малко творчество как ще го адаптираш от компреосора нали изхода е медна тръба. Можеш направо тапа и в нея отвор в който да запоиш с калай тръбичката. И вътре преди да го затвориш слагаш металната вата. Ако не намериш такава става и от тези плетените домакинси гъбички. Има такива чисто метални но стават и тези плетени от струно. Разполагаш го вертикално така че изпразнителя да ти е отдолу и като се събере конденз да може да се източи. В средата ти остава входа от към компресора и от най горната точка ти е изхода за въздух. Със същата констрикция само че с по големи размери успешно съм я правил за доста по голям компресор. Върши перфектно работа. Ако държиш въздуха да е колкото се може по чист от влага. Удължи тръбата от компресорчето с около 1м медна тръбичка като я навиеш на спирала. Така че да може да се охлажда допълнително изходящия въздух.
dvdraider - помощник
ще се опитам да направя нещо подобно благодаря
crez - майстор
dvdraider написа:
аз имам само компресора интересува ме какви кондензатори ми триабват и как да ги вьржа за да проработи искам да си направия компресор за вьздух все пак благодаря за схемата но не ми вьрши работа

Така кажи,бе човек. Много лесно става от хладилен компресор, компресор за въздух.
1. Сразваш кожуха и изваждаш компресора. Правиш му крачета и стоика.
2. Пусковото реле го заместваш с един моментен бутон и един ключ. Включваш ключа и натискаш бутона за 1-2 сек., да задейства пускавата намотка, след развъртането отпускаш бутона.
3. Мажеш буталото с масльонка, капваш по 2-3 капки през определено време.
4. На изходната медна тръбичка надяваш маркуч и ползваш по предназначение. (На входната можеш да сложиш филтър от хл.агрегат за прочистване на засмукания въздух)
Това е.
romanpm - майстор
crez :? И защо да го вади от корпуса , аз го ползвам така заедно с вграденото пусково реле , а масло ако е необходимо може да се долее през смукателната тръба :wink:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 14

Тема "компресор за въздух от хладилник,как???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: