Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ELEMENTAL - специалист
vik76uk, радвам се, че ти е тръгнал бойлера.Все пак наистина е бил блокирал микроконтролера.
dimitar2s не знам колко се занимаваш с електротехника или електроника,
но по принцип микрокомпютър и микроконтролер са едно и също нещо(микрокомпютър е по-архаичното наименование).
А що се отнася до термозащитата, до колкото видях захранването на микроконтролера не е свързано след нея.Датчиците пък са си свързани директно към платката.
dimitar2s - специалист
Според мен понятията микрокомпютър и микроконтролер са разграничени доста отдавна. Микрокомпютъра би трябвало да извършва операции аналогични на един компютър с ограничаване може би на някои функции и с оглед постигане на по-малки размери, докато микроконтролера обикновенно е устройство на базата на микропроцесор със силно ограничени функции свързани с възможностите да се контролират и управляват ограничен брой параметри.
В този смисъл ползването на понятието микрокомпютър в случая може да заблуди потребителите за функционалните възможности на устройството и вероятно има само рекламни цели.
Конкретно за тези бойлерчета, управлението вероятно е доста опростено и ползването на това понятие ми се стори абсурдно. Затова и го подчертах, като целта ми беше просто да насоча вниманието към веселата страна на въпроса.
Както се вижда, обаче, може би бъркам, щом устройството притежава една толкова характерната черта на повечето компютри, а именно да забива :wink:
Важното е, че е проработило и дано не прави нови проблеми на стопаните си. Иначе мисля, че е добре да се появяват такива неща произведени у нас.
ELEMENTAL - специалист
Микроконтролер и микрокомпютър са едно и също нещо.Микроконтролера
има структура подобна на една комп. система, но има по-малка производителност.До последните 4-5 години микроконтролерите наистина имаха много мизерна производителност, но сега има такива с "изчислителна мощ" по-голяма от на един Интел 80486 и то на цена 5-6лева.
А по принцип що се отнася до бъркането на понятия , аз съм виждал в някой печатни издания на микропроцесорите да им се вика микрокомпютри :lol: :lol: :lol: .
dimitar2s - специалист
Подобна структура - да, но не и функционалност. Аз никога не бих казал че микроконтролер и микрокомпютър са едно и също нещо. На пример, обработката на видеосигнала в един компютър може да се извършва от основния процесор, или от процесора на видеокартата, ако има такава. В такъв случай може да се каже, че ползваме видеоконтролер, но не и компютър за обработка на видеосигнала.
Но мисля, че навлязохме в един терминологичен спор, който едва ли интересува някого друг във форума, затова предлагам да го прекратим.
ELEMENTAL - специалист
И аз съм на мнение да прекратим спора.Няма нужда от спамене на темата.
bonjyr89 - специалист
Извинявам се на Тани за получилото се недоразумение.
Относно газовият бойлер,преди 2 или 3 години се проби стария бойлер и се колебаехме дали да използваме проточен ел. обемен или проточен газов.
И предвид обстоятелствата че някой път в неделя се прибираме късно и винаги няма топла вода и примерно зимата си намръзнал и трябва да чакаш 1 час минимум се спряхме на идеята за проточен бойлер.
Но наистина стоеше проблема с инсталацията и просто нямаше никакъв смисъл (поне според мен) да се пуска стабилно захранване.
И тогава проучих газовите бойлери оказа се че няма кого да попитам да сподели дали е добър наистина като качество сигурност разход КПД и т.н. Стоеше въпросът и с марката каква марка да бъде видях един Edesa и се консултирах с един приятел който работи в Испания та той ми каза,че Edesa е водащата марка в Испания.И така си взехме газов бойлер и се оказа нещо невероятно,малък разход и висока продуктивност.Вече 2-3 години от както го купихме не е имало нито един проблем с него нито адръстена серпентина нито дюзи нищо.
А за температурата мисля,че не е толкова висока защото дой се свързва посредством алуминиева гофрирана тръба и въздухът истива.

http://www.technopolis.bg/big_prod.php?offer=724903

http://www.reklamata.bg/index.php?cid=2 ... &item=2069
вземи си нормален проточен бойлер 6 киловата монофазен Релакс , той си е снабден с душ слушалка с точно определен дебит - направо ще те ощави топлата вода . Това с 3 фазния ток е лудост . 6 квадрата кабел е достачъчен за Релакса , може и друга марка .
mirk - майстор
ELEMENTAL написа:
24 киловата-това са 110А.Ти май ще ставаш голям спонсор на Енергото :-D .
А със 6кв. мм кабели няма да стане.С такива ще имаш близо 2000 вата загубна мощност(под формата на топлина)!!!(А и близо 9 волта изместване на нулата.)
Пълни глупости.
24kW трифазна мощност:

P=(корен квадратен от 3)*U*I*cos fi

активен товар cos fi=1
U=0.38kV
P=24W

I=24/(корен квадратен от 3)*0,38*1=36.46 A
moni8888 - напреднал
колеги,според мен е абсурдно използване на проточен бойлер за баня и той да не е трифазен,още по малко ако има вана или нещо подобно.Аз съм сложил ''стибелелтрон''и съм адски доволен,но също така си имам и на елдом инвест 80л.Ако налягането на по високите етажи е по ниско не е за предпочитане, тъй като в зависимост от него става включването на фазите една по една а от там и потдържането на една и съща температура при отворен и не толкова отворен кран.
Johny - майстор
Колегата mirk е абсолютно прав. Това е тока при 3 фазно захранване. Около 110А щеше да бъде при монофазно захранване. Само едно питане: Ти у дома обществена баня ли ще правиш ?! За какво са ти тези 24kW?

Ето и една картинка на свързването:

Прикачен файл

Схема.jpg
Схема.jpg (29.85 KиБ) Видяна 4922 пъти

Тема "Свързване на п.бойлер предназначен за 3фазен ток към монофаз" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: