Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lz1wvm - специалист
hidrazin написа:
Бах мама му. Почти съм забравил как изглежда размагнитваща. :-D За да не успее с неговата трябва да са играли с бая големи магнити - като от някой 10kW магнетрон. :-D Такъв ползвам да си вдигам капака на една шахта без дръжка.
:partyman:
Еми вземи да си поиграеш с онези овалните магнити,гдето хлапетата ги ползват.За 20-30 минути пред включен телевизор.След това го изключи и включи да се размагнити няколко пъти,и може да пуснеш снимки за състоянието на кинескопа.....
todortv - майстор
Става и с индукционен поялник, но по принцип вградената бобина си свършва работата в повечето случаи, ако всичко е наред.
engineer - специалист
Бобината за размагнитване работи по следния начин: Създава променливо електромагнитно поле при включване на ТВ което плавно стихва.
Размагнитването може да стане и с външна бобина Само трябва променлив точец. Аз успешно съм размагнитвал по следния начин:
1. Включва се телевизора
2. Взима се дрелка (без свредло!)
3. Доближава се отпред до кинескопа, без да се допира и се включва. Държиш здраво и с двете ръце.
4. Върти се по X,Y,Z че електромагнитното поле от дрелката да има максимален ефект върху кинескопа.
Веднага ще познаеш, когато картината започне да си сменя цветовете и да трепти.
5. С големи въртеливи движения, успоредно на кинескопа бавно започваш да отдалечаваш дрелката от кинескопа.
Дрелката непрекъснато трябва да работи.
6. Ако ефекта е недостатъчен повтаряш опита 2-3 пъти.

Както каза колегата todortv става и с индукционен поялник.
! Внимавай да не допираш дрелката по никакъв начин до стъклото. Опасност от надраскване.
друмчо - специалист
С външна размагнитваща бобина, винаги е ставало от пръв път.

Тема "размагнитване на кинескоп-как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: