• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
tzetzo160 - специалист
Преправих ги! :) Сега ги щракам без страх че ще пукнат :) Благодаря Ви много за помоща и търпението при обясненията! :prayer: А сега ако вържа димера преди ключовете, нали няма да има проблем и да изгърми?
alsted - майстор
Е той си е преди ключовете? :?
tzetzo160 - специалист
Още веднъж благодаря. Всички схеми и рисунки много ми помогнаха в изясняването на ситуациата и решаването на проблема! :prayer: :prayer: :prayer:
tzetzo160 - специалист
Да, ама все пак да попитам. Защото при грешната схема изгърмя и той.
alsted - майстор
Пробвай на новия да вържеш изходните краища на късо и ще разбереш :wink:
При определено минимално разстояние прескача искра. По принцип разстоянието между неподвижните неподвижните "пъпки" е достатъчно това да не се случи. При включване, подвижния елемент в един миг заемайки междинно положение между тях се явява мост - скъсява разстоянието и прескача искра. Схващаш ли?
kozl - майстор
tzetzo160 Ако по твоята схема жиците влизат в конзолите на ключовете (в едната конзола 3 жици, в другата 5 жици) може да я промениш така:
Прикачен файл:
Deviator shema_2013-03-30.jpg
По-добре късно отколкото никога (вчера ми заби компа). 350 вата май са към границата на възможностиите на димера, а и сигурно няма защита от късо. И все пак нулата има ли връзка с димера или само фазата?
tzetzo160 - специалист
Само фазата влиза в димера. Може да сложа вместо 50 в 35 ватови лунички и може би няма да има проблеми щом 350 вата са му пряко сили.
lz1tar - специалист
Схемата която са ти дали е от време оно.Виждал съм я изпълнена в много стари инсталации,от 50-те и 60-те години и работеща до ден днешен,но със старите ключове със врътките.Младежта гракна,кое е грешно и къде е причината,но девиаторите и по този начин ще работят.
ПП-по действащото ПУЕУ тази схема е забранена
kozl - майстор
Старите бакелитови ключове могат и да понесат тая схема, но сегашните пластмасарки трудно. Преди години имах бойлер. Спря да работи по причина пусковия бутон. Ами пластмасов и се разтопил малко, но достатъчно да не се докосват контактните пластини.
Само че от волтовата дъга се изпарява и метал, който се натрупва в-у непроводящата основа и след време може да се стигне до трайно късо съединение.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "Въпрос за девиаторни ключове?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: