Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
BAT_GOIKO - специалист
Здравейте,

благодаря на fikata за поста точно на място. Днес ще се въоръжя с търпение и инструменти и ключа ще бъде разглобен.

Възможните Резултати са два:
1. Печката работи коректно
2. Утре съм по магазините да търся ключ.

Дано да не счупя някой от клеморедите че са доста комплексни като изпълнение и монтаж върху ключа но и те са по "изпръхнали" доста.

Благодаря на всички които се отзоваха.

Поздрави
BAT_GOIKO
fikata - майстор
BAT_GOIKO
Желая ти успех в решаването на проблема.
Бъди така добър след решаването му/за което не се съмнявам/ да се върнеш в тази тема и да информираш каква е била повредата и как си я отстранил.
Това ще бъде в полза на много притежатели на този широко разпространен битов уред изпаднали в такава ситуация.
BAT_GOIKO - специалист
Здравейте,

отворих ключа но не можах да го разглобя. Т.е. не можах да стигна до пластините. както аз исках. Не можах да неря начин да изкарам лоста на ключа (който се върти), за да по настроя пластините и се наложи да ги по притисна до толкова колкото можах. Имаше един от пръстените (мисля че най близкия до копчето с което се върти) които винаги свързваше две пластини, с изключение на изключено положение. постарах се да приложа повече сила в него така че да гарантирам контакт на пластините когато е завъртян ключа.
Печката работи!

Благодаря на всички.

BAT_GOIKO
BAT_GOIKO - специалист
BAT_GOIKO написа:
Здравейте,

отворих ключа но не можах да го разглобя. Т.е. не можах да стигна до пластините. както аз исках. Не можах да неря начин да изкарам лоста на ключа (който се върти), за да по настроя пластините и се наложи да ги по притисна до толкова колкото можах. Имаше един от пръстените (мисля че най близкия до копчето с което се върти) които винаги свързваше две пластини, с изключение на изключено положение. постарах се да приложа повече сила в него така че да гарантирам контакт на пластините когато е завъртян ключа.
Печката работи!

Благодаря на всички.

BAT_GOIKO
Здравейте,

и все пак печката отново започна да дава същия проблем. Аз не се предадох и направих задълбочен анализ. Оказа се че от термпературата една от пластините която трябва да е неподвижна върху ключа се е разхлабила и когато от отстрешната страна след завъртане на ключа подвижното контакно перо се опита да контактува с нея тя остава или във въздуха или не прави контакт с перото. Решениет бе да подложа нещо под пластината така че да не и позволя да играе в леглото и, и по този начин да осигуря по малко разстояние между подвижното перо и станционарната пластинка.

Опитай да награявам ключа но се оказа че е от материал които не се разтапя а се разпада (съхне), идеята беше в разтопено състояние да фиксирам пластината.

В момента печката работи и пее. (надявам се да е задълго)

Поздрави
BAT_GOIKO

Тема "Фурната работи само когато е включен и котлон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: