Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pavelari - майстор
Какви коментари само а?
Тук можеше да се поразсъждава на тема, че двуполюсния автомат изключва чрез разделяне на дъгата на две места и така щетите от самата дъга са минимални.
В белия свят, в самите инсталации: монтират се оптималните сечения кабели а не се работи като в БГ - 4 квадрата откраднато от единия обект отива за инсталация на другия щото няма пари за материали... Трагедия.
А некои тука хора с много АМА МНОГО смачкано ежедненвие висат по ЦЕЛ ДЕН в тоя форум и почнаха да дават квалификации на сериозни фирми - ФИРМИ В КОИТО САМО БИХА МЕЧТАЛИ ДА РАБОТЯТ.
hidrazin - майстор
pavelari написа:
ФИРМИ В КОИТО САМО БИХА МЕЧТАЛИ ДА РАБОТЯТ.
Сигурен ли си?
:partyman:
fikata - майстор
Човекът съди по себе си,когато грандоманията му не е задоволена. pavelari сподели мерака си.
Последна промяна от fikata на нед апр 14, 2013 9:43 am, променено общо 1 път.
drastar - специалист
:partyman:
кво стаа тука бре хе хе
благодаря на kozl за отговорите, както и на всички други.
Не е ново строителство което означава, че не е необходим проект и тн....., но тук при нас застрахователните компании изискват документ от ел. лаборатория( както му казвате в БГ), какво е положението в България по този въпрос ?

пп това е добра идея
Тук можеше да се поразсъждава на тема, че двуполюсния автомат изключва чрез разделяне на дъгата на две места и така щетите от самата дъга са минимални.
В белия свят, в самите инсталации: монтират се оптималните сечения кабели а не се работи като в БГ - 4 квадрата откраднато от единия обект отива за инсталация на другия щото няма пари за материали... Трагедия
Junak - майстор
Можеш да си заявиш измерване от Орган за контрол, ще получиш протокол, около 50-60 лева. Но не е задължително да го правиш.
drastar - специалист
:prayer:
Junak написа:
Можеш да си заявиш измерване от Орган за контрол, ще получиш протокол, около 50-60 лева. Но не е задължително да го правиш.
MIRO_073 - майстор
KingLin написа:
Извинявай Хидразине, че ти се намесвам в спора, но не мога да се сдържа!
MIRO_073 написа:
Никоя уважаваща себе си марка цитирам SIEMENS, ABB, Schneider Electric и други от големите не произвеждат миниатюрни автоматични прекъсвачи с изкл. способност под 4.5 kA.
Тук разбираме, че Schneider Electric са уважаваща себе си и съответно с качествена продукция марка.
MIRO_073 написа:
Ами ти не четеш
цитат: "4.5 kA е граничната изкл. способност за България" GE затова не са с такова присъствие тук. Шнайедер винаги се е управлявал като инвестиционен фонд от евреите- макс. печалба и то сега. Това което си сложил като снимчици маи са от "много" уважавани марки.
Тук пък аз се обърквам, защото излиза, че Шнайдер са печалбари. Не им пука кво правят важното е бързо да спечелят. Ако колегата, Миро долна черта Нула Седем Три, бъде така добър да поясни, ще съм му много благодарен. Пък ако не си спомня какво е написал, не много отдавна, все още може да се върне нагоре и да си припомни.
MIRO_073 написа:
Бравоооооо затапихте ме. Докарай си от Белгия още такива предпазители и няма да имаш проблем тук. Приготви масата за комисията и комисионата дето си я изкарал в Белгия и си готов. Тук може всичко особено с масата и комисионата :-D Да ти предложа и едни 2 kA? По 1,5 лв ги давам.А ти си имаш 3 kA сложи тях. А да ти е минавало през ум, че тези са разработени специално за даден пазар или държава? :-D Ама ти си ги сложи аз няма да ти ги махна с моя пост :-D
Тук, ако ми позволите, ще припомня на колегата Миро долна черта Нула Седем Три, че сарказмът използван като самозащита, често има обратен на очаквания резултат. За разлика от иронията. Но предвид възрастта му предполагам, че той вече го знае и тук просто е позабравил. За пореден път.
MIRO_073 написа:
Ахахаха hidrazin аре още нещо да научиш. ACTI 9. Този каталог не е актуален
Тук имаме късмета да научим нов ФАКТ. Дори е подчертано.
MIRO_073 написа:
Не ACTI9 е не актуалния каталог а цитирания от hidrazin
този http://www.schneider-electric.bg/sites/ ... ogues.page
MULTI 9
А за каталози мноооого можем да си говорим. ACTI 9 не е само за индустрията. Има и модулна апаратура и за битови нужди ТОВА Е СЕРИЯ. Аре стига съм Ви отварял очите. И аз да се отнеса както и ти с уважение :butthead:
Отново се чувствам несигурен - тъкмо научих нещо ново и сега научавам, че не е вярно. Все едно чета стожера на българското вестникарство "ШОК". Направо да попитам: Колега Миро долна черта Нула Седем Три, да не би да имате проблеми с паметта или пък сакън - шизофрения? Ако е "да" да ви отворя ли очите къде да потърсите помощ?
MIRO_073 написа:
Еми това е прост народ слаба държава
Ето тук съм 100% съгласен с Вас, колега Миро долна черта Нула Седем Три. Евала
Уважаеми Кинг Лин,
Ще започна с това, че никои коментар в които и да е форум не ангажира никого. Всеки сам захапва въдицата.

Пропуснал си няколко мои коментара да анализираш. Ще ми е много любопитно да прочета допълнения ти пост предполагам и на другите участници в темата. Как разбираш и анализираш коментарите без да ги връзваш с постовете на колегите към които са отправени? Прилича ми както сега е актуално на "конфликт на интереси" след като си се обърнал към Хидразин в своя пост и анализираш само моите коментари. Свобода на словото ИМАШ ПРАВО. Всеки ще прецени за себе си прочел тази тема това. А по въпроса отправен към мен не се притеснявай, ако имам нужда ще ти звънна да ме насочиш за помощ.Не бих те пропуснал след като си готов да помогнеш. Виждам, че след като не си вързал диалога ти препоръчвам да отвориш учебниците за 6 и 7 клас по Български език и Литература да си припомниш някое друго позабравено правило от теб относно диалога, пунктоация и структуриране в Българския език.

А към Павелари - прав си. Всички уважаващи себе си фирми цитирани от мен направиха прекъсвачи с двойно гасене на дъгата в корпуса или двустранно разединяване в него. Ти си начетен човек поясненията от теб. Както и за да си полезен с поста, какъвто обикновено си нека да обясним това, ако автора на темата Драстар потвърди, тъи като е Белгиец.
Цитат: ' По ел. мрежата на Белгия тече друг стандарт електричество – 440 волта и 60 херца," -2011г
И за нареченото "междуфазно напрежение" от теб да не имаш предвид линейно, защото знаеш, че електротехниката не е литература да си съчиняваме каквото искаме и както ни е удобно и колегите да не могат да те разберат.

Към психолога на темата Кинг Лин тъй като не е разбрал - няма нищо общо с това какви продукти прави фирмата- качествени или не с начина на управление на същата. Ще ти припомня с какво започнах коментара си преди да направите анализа г-н психолог.
Цитат:"Ще започна с това, че никои коментар в които и да е форум не ангажира никого."

А сега отивам да си размачкам малко смачканото ми ежедневие според Павелари и аз като психолога на темата ще напомня, че словесни атаки без причина са израз на слабост и несигурност,което няма нищо общо с наблюдателността и компетенцията по даден въпрос.

Лек ден и чакам коментари
Последна промяна от MIRO_073 на нед апр 14, 2013 1:27 pm, променено общо 1 път.
drastar - специалист
Здравей MIRO_073 ,
в тази Белгия е доста странно, но тук можеш да срещнеш линейно захранване ~2х236, 3х236( по старите къщи и апартаменти) както и ~3х440( в по-големи сгради), но това за 60-те херца не съм сигурен и ще проверя(измеря) тези дни и ще пиша.

:drinkers:
MIRO_073 - майстор
drastar написа:
Здравей MIRO_073 ,
в тази Белгия е доста странно, но тук можеш да срещнеш линейно захранване ~2х236, 3х236( по старите къщи и апартаменти) както и ~3х440( в по-големи сгради), но това за 60-те херца не съм сигурен и ще проверя(измеря) тези дни и ще пиша.

:drinkers:
Започнахме с полезните коментари за всички. Ще бъдеш полезен поне на мен - имам смелостта да си го призная, а не да плюя колеги за които не зная нищо.

И ще завърша с един изтъркан израз:
Цитат: "В немски форум като питаш и ти отговарят. В руски форум като питаш и теб те питат за същото. В български форум като питаш един се опитва да ти помогне, а другите му казват колко е тъп" Край на цитата.
Последна промяна от MIRO_073 на нед апр 14, 2013 1:46 pm, променено общо 3 пъти.
fox_vt - майстор
pavelari написа:
Какви коментари само а?
В белия свят, в самите инсталации: монтират се оптималните сечения кабели а не се работи като в БГ - 4 квадрата откраднато от единия обект отива за инсталация на другия щото няма пари за материали... Трагедия.
А некои тука хора с много АМА МНОГО смачкано ежедненвие висат по ЦЕЛ ДЕН в тоя форум и почнаха да дават квалификации на сериозни фирми - ФИРМИ В КОИТО САМО БИХА МЕЧТАЛИ ДА РАБОТЯТ.
Какъв е смисъла от 2P предпазител за домашно ползване.Щетите от дъгата може да са минимални при 3P и 4P даже може да са никакви но колко често ще има претоварване и късо у дома при правилно направена инсталация :?:

Тема "Табло с 2P автоматични предпазители ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: