Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Тани - модератор
+1 нещо такова:

Изображение

Изображение

Изображение
hidrazin - майстор
+1 Това са истински неща за разлика от добре познатите и ненадеждни фазомери с глим лампа.
:partyman:
housedoktor - майстор
Имам нищожни познания по електротехника,но това ми се е случвало при неправилно монтиран траф за луничките от електричар.
hidrazin - майстор
? Какво значи неправилно монтирани траф за лунички? Профила трябва да е заземен (занулен) и толкоз.
Тани - модератор
Упс, забравих да попитам с какви дюбели и окачвачи е монтиран офазения окачения таван към стоманобетонната плоча отгоре, че ми светна една лампичка?
alsted - майстор
Я дай по същество, то питащия вече си е решил проблема и едва ли ще надзърне повече тук. Какво значение според теб има начина на окачване?
Тани - модератор
Ако всичко е изпълнено по технология - дюбелите са метални, окачвачите няма какви да са, освен метални , цялата скара е метална и би трябвало всички нейни компоненти да са галванично свързани , следователно всичко трябва да е заземено през металните дюбели и предпазителя да падне, защото ще стане късо , ако по скарата тече ток, който да разтресе автора на темата , както той твърди. Ако тока е прекалено малък , защото минава само по мократа мазилка, то предпазителя няма да падне, но и тока няма да може да го удари. Следователно или дюбелите не са метални или тавана не е стоманобетонен или тока не е ударил питащия!
hidrazin - майстор
И защо трябва да падне предпазителя? Говорим за предпазител а не за ДТЗ. Никъде не прочетох да има или няма такова.
Тани - модератор
Ами защото като опре кабела на фазата прави дупка в профила :lol: :lol: :lol: имам и снимки май :wink:
hidrazin - майстор
За такъв вариант - да. Ама човека е описал дефекта - някой некадърен техник е хващал кабела с пирони. Предполагам класиката в жанра - мостов кабел с набити пирони. После кабела през пирона и влажната мазилка офазява профила който се опира в мазилката. Ако бетона тавана е бил сух и не са стигнали до арматура въобще не може да се говори за някакво заземяване на профила ако това имаш в предвид. Не само може да те тресне ами и да залепнеш за профила. Тук е било по-слабо заради съпротивлението на мазилката. Те така стават белите. Още от ученик знам за подобен токов удар с тежки последици. Оголен кабел от стар ненужен контакт беше направо замазан в мазилката и едно момче се беше облегнало изпотено и по потник на още влажната мазилка с целия си гръб. :evil: Затова винаги казвам че видиш ли картонаджия, дюлгер или мастар да барат кабели трябва веднага да им се строшат и двете ръце.

Тема "Офазени профили на таван с гипсокартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: