• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kossis - специалист
Майсторчето ще я пренавие с медни и каза че може да се пренавие, без проблем, за около 60 кинта. Аз ще си разглобя Коксовият лагер-УплЪтненето демек. И той ще ми я намота само нея.
На мене ми изглеждат като менди-намотките. Поне тези които виждам от кутията на кондензатора- но може и лака да ме лъже.

Ще я пренамотам, щото иначе трябва да правя преходи- имам месингови бързи връзки, които са по скъпи от помпата.
Та съм ги завил на охлюва и са екстра.

Нарочно написах ф 40 понеже нещата се разминават заради ПВЦ тръбите и тнт.

1/2 цола = 12.7 мм Х 3 = 38.1 мм или Ф 40 ! Което е 1 1/2 цола !

Не ми трябва 1 1/4 = Ф32

Сега надявам се да не станат пак спорове.

Ако е необходимо ще добавя и таблица.
VLADO66 - майстор
Кажи какъв дебит търсиш-ПВЦ преходи има и се прави.
kossis - специалист
Знам че има и мога да ги лепя. Но просто по евтиното и безболезненото за мене е да я пренамотам.

Иначе има помпи с предфилтър на Ф50-2 цола специално за басейн. По 300 лева. И може да се редуцират с преходи за лепене до моята необходимост.

Дебита не го знам-просто на Пясъчният филтър четирипътният вентил е на 1 1/2 цола и маркучите са ми на тоя цолаж.

Не прави голямо налягане, а дебит .

Мисля че филтъра е предназначен да филтрира по 4 кубика на час.
VLADO66 - майстор
Ще дадеш едни 100лв. и в следващия момент може да замине турбината :)
kossis - специалист
В добра насока мислиш Приятел, но тя е месингова и отделно, понеже нямам предфилтър-съм сложил на входящата тръба филтърна решетка, така че това със счупването на турбината, няма да стане.

Учудвам се че турбината и осовото уплътнение са качествени. Поне така ми се виждат.
daniel.trifonov - специалист
kossis, пренавихте ли моторетката на помпата?
Пак ли е печка?
Sof - специалист
Коссис е наказан.
Коссис го наказа Тани- Модераторът ! Понеже пише верни неща и много хора не го харесват ! Щото ги затапва.

А и Тани е UBIQUITOUS, а пък Коссис не цепи басма и на него и те така.

Това от мой наблюдения и прочит на проблемните спорове. Той трябва да се научи да не опонира на всеки в безмислени уточнения и доказване на някакви субективни истини.
По важното е естеството на конкретната тема.

След няколко дена, като му свърши наказанието ще ти напише за Помпа Райдър-Тоталната щета- ръждоч.

Колега daniel.trifonov, я кажи ти като намали дебита на изхода, намали ли се греенето на алуминиевата намотка ?

Направи ми впечатление, че и в инструкциите за работа на самозасмукващите качествени помпи, има прпоръка за ограничаване на изходното налягане. С цел намаляне на кавитацията и консумацията. Изходно съпротивление да има.
nikolson - майстор
Sof написа:
...доказване на някакви субективни истини.
По важното е естеството на конкретната тема.
....
След няколко дена, като му свърши наказанието ще ти напише за Помпа Райдър-Тоталната щета- ръждоч.
Има друга приказка, кучето като не знае да лае, вкарва вълка в кошарата... :-D
Пиши още сега за райдъра. Думна ли. Че много искаше да го спасиш.
Junak - майстор
Sof написа:
Коссис е наказан.
Коссис го наказа Тани- Модераторът ! Понеже пише верни неща и много хора не го харесват ! Щото ги затапва.
Прекомерното самочувствие и пренебрежителното отношение към колегите понякога изиграват лоша шега. А за "верните неща" и "затапването"... някой друг път...

И не сме се регистрирали тук, за да се харесваме :)
Sof - специалист
Въпрос, ако входа на помпата се умали от ф50 на ф40 и изхода също се умали так, това дали ще я товари повече ?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема ""Охлаждане" на греещ електромотор на помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: